Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Το αργότερο στους έξι μήνες η αναμνηστική δόση του εμβολίου – Απειλή η Omicron

Κομισιόν: Το αργότερο στους έξι μήνες η αναμνηστική δόση του εμβολίου – Απειλή η Omicron
Οι εταιρείες δεσμεύονται για προσαρμοσμένα εμβόλια εάν τους ζητηθεί, μέσα σε 100 ημέρες είπε η Ursula von der Leyen
Σχετικά Άρθρα

Σύσταση στους πολίτες να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου τους το αργότερο μέσα σε έξι μήνες από το τέλος της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού της απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ωστόσο, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen είπε πως η Επιτροπή προτίθεται να δώσει τρίμηνη περίοδο χάριτος κατά τη διάρκεια της οποίας τα υγειονομικά πάσα τους θα θεωρούνται έγκυρα, αναφέροντας πως μετά το πέρας της συνόδου κορυφής ενημέρωσε τους ηγέτες ότι η Κομισιόν θα τους υποβάλει σχέδιο πράξης κατ’ εξουσιοδότηση για το λεγόμενο υγειονομικό πάσο.
«Θα εγγυηθούμε πως θα υπάρξει κοινή προσέγγιση ως προς τις αναμνηστικές δόσεις και τη χρονική διάρκεια της εγκυρότητας του πιστοποιητικού.
Οι αναμνηστικές δόσεις συστήνεται (να χορηγούνται) το αργότερο έξι μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, ενώ το πιστοποιητικό θα παραμένει έγκυρο για περίοδο χάριτος τριών μηνών πέραν αυτού» του χρονικού διαστήματος» τόνισε η von der Leyen.

Απειλή η Omicron

Επιπλέον, η πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι η πίεση που δέχονται τα συστήματα υγείας στην Ευρώπη συνδέεται εν μέρει με τον μεγάλο αριθμό ανεμβολίαστων ασθενών, ενώ τόνισε πως ενημέρωσε τους ηγέτες ότι «τα συμβόλαια για την προμήθεια των εμβολίων προβλέπουν ότι οι εταιρείες θα αναπτύξουν προσαρμοσμένα εμβόλια εάν τους ζητηθεί, εντός 100 ημερών».
«Καθώς εξακολουθούμε να παλεύουμε ακόμη με την παραλλαγή Delta, μας απειλεί η Omicron.
Η νέα παραλλαγή του ιού, που έχει μεταλλάξεις οι οποίες ανησυχούν τους επιστήμονες, εξαπλώνεται με επικίνδυνα ταχύ ρυθμό» είπε η von der Leyen.
Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, επισήμανε ότι η παραλλαγή αυτή του νέου κορωνοϊού εγείρει νέα πρόκληση για τους πάντες.
Προσέθεσε ότι λόγω της νέας μετάλλαξης και της σημασίας να υπάρξει ενθάρρυνση για την τρίτη δόση «πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτό το πιστοποιητικό (...) και τη σημασία της συνεργασίας όσο το δυνατόν περισσότερο».
«Είναι ευθύνη των κρατών μελών η λήψη επιπρόσθετων μέτρων, πέραν του πιστοποιητικού (...), όμως υπάρχει κοινή βούληση να συντονιζόμαστε, να συνεργαζόμαστε» είπε ο Michel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης