Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρίφθηκε drone κοντά σε αμερικανική βάση στη Συρία

Καταρρίφθηκε drone κοντά σε αμερικανική βάση στη Συρία
Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά σε μια βάση στη νότια Συρία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα,

Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά σε μια βάση στη νότια Συρία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters.
Η βάση βρίσκεται σε μια στρατηγική περιοχή κοντά στο συνοριακό πέρασμα Tanf της Συρίας με το Ιράκ και την Ιορδανία και στεγάζει μικρό αριθμό αμερικανικών στρατευμάτων.
Η Tanf είναι η μόνη θέση με σημαντική αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία εκτός του βορρά που ελέγχεται από τους Κούρδους.
Ο πλοίαρχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Β. Ourban, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, δήλωσε ότι δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη "αποσυμφόρησης" της Tanf την Τρίτη και το ένα από αυτά καταρρίφθηκε καθώς πλησίαζε στη βάση.
Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές σε εγκαταστάσεις, πρόσθεσε.
Την είδηση της κατάρριψης μετέδωσε πρώτο το NBC News.
Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιος ήταν υπεύθυνος για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αλλά οι υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις έχουν συχνά επιτεθεί σε αμερικανικά στρατεύματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες στην ανατολική Συρία και το Ιράκ.
Υπάρχει ανησυχία μεταξύ των Αμερικανών αξιωματούχων ότι οι υποστηριζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές ενδέχεται να αυξήσουν τις επιθέσεις κατά των στρατευμάτων στο Ιράκ και τη Συρία τις επόμενες εβδομάδες, εν μέρει λόγω της επετείου της δολοφονίας του Ιρανού στρατηγού Q. Soleimani και του διοικητή της ιρακινής πολιτοφυλακής al Mouhadis.
Και οι δύο σκοτώθηκαν από αμερικανικό πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Ιράκ στις 2 Ιανουαρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης