Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philadelphia Fed: Υποχώρησε στις 15,4 μονάδες τον Δεκέμβριο του 2021

Philadelphia Fed: Υποχώρησε στις 15,4 μονάδες τον Δεκέμβριο του 2021

Philadelphia Fed: «Βουτιά» του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας τον Δεκέμβριο 2021

Πτώση μεγαλύτερη της αναμενόμενης κατέγραψε τον Δεκέμβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στη Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve of Philadelphia.

Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της Fed Philadelphia υποχώρησε στις 15,4 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 39 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα.
Παρότι οποιαδήποτε ένδειξη άνω του μηδενός καταδεικνύει βελτίωση των συνθηκών, η σημαντική πτώση του δείκτη υποδηλώνει ένα "φρενάρισμα" της μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν πολύ μικρότερη υποχώρηση του δείκτη, στις 30 μονάδες.
Το ίδιο διάστημα, ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε κατά 33,7 μονάδες, στις 13,7 μονάδες, ενώ ο δείκτης αποστολών διαμορφώθηκε 16,8 μονάδες χαμηλότερα, στις 15,3 μονάδες.
Οι εκκρεμείς παραγγελίες επίσης κινήθηκαν πτωτικά, υποχωρώντας κατά 16 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στις 11,4 μονάδες.
Τέλος, μείωση κατέγραψε και ο δείκτης προσδοκιών για το επόμενο εξάμηνο, που μειώθηκε κάτά 9,5 μονάδες στις 19 μονάδες τον Δεκέμβριο, από τις 28,5 μονάδες που ήταν τον Νοέμβριο.
Στον αντίποδα, βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης για τον αριθμό των εργαζομένων, ο οποίος ανήλθε στις 33,9 μονάδες έναντι 27,2 μονάδων του Νοεμβρίου.
Ο δείκτης του αριθμού των εργαζομένων ανήλθε στο 33,9 από 27,2 τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η περιφερειακή τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης