Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε υψηλό 8 μηνών οι ενάρξεις νέων κατοικιών τον Νοέμβριο του 2021

ΗΠΑ: Σε υψηλό 8 μηνών οι ενάρξεις νέων κατοικιών τον Νοέμβριο του 2021
Σε υψηλό οκτώ μηνών διαμορφώθηκαν οι ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2021

Σε υψηλό οκτώ μηνών διαμορφώθηκαν οι ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2021, εν μέσω της οξείας έλλειψης ακινήτων στην αγορά, παρά το γεγονός ότι οι υψηλότερες τιμές των πρώτων υλών και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού εξακολουθούν να αποτελούν τροχοπέδη για την αγορά.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν τον προηγούμενο μήνα κατά 11,8% στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,679 εκατομμυρίων μονάδων, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Σε ετήσια βάση, οι ενάρξεις νέων κατοικιών εμφανίζουν αύξηση περίπου κατά 8%.
Εν τω μεταξύ, όμως, το υπουργείο αναθεώρησε πτωτικά τα στοιχεία για τον Οκτώβριο, με τις νέες ενάρξεις να αναθεωρούνται στα 1,502 εκατομμύρια μονάδες έναντι 1,520 εκατομμυρίων μονάδων που είχαν ανακοινωθεί.
Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν αύξηση μεν αλλά μικρότερη, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,568 εκατομμυρίων μονάδων.
Αύξηση κατέγραψαν και οι οικοδομικές άδειες μελλοντικών κατασκευών, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 1,712 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 3,6%, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα είναι αυξημένες κατά 1%.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του MarketWatch περίμεναν ότι οι οικοδομικές άδειες θα διαμορφωθούν στα 1,56 εκατομμύρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης