Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαστής επιβάλλει τη χορήγηση ιβερμεκτίνης σε νοσοκομείο - Η ασθενής σώθηκε από τον κορωνοϊό

Δικαστής επιβάλλει τη χορήγηση ιβερμεκτίνης σε νοσοκομείο - Η ασθενής σώθηκε από τον κορωνοϊό
Αρχικά  το θεραπευτήριο αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την εντολή του δικαστηρίου να χορηγήσει ιβερμεκτίνη αλλά αφού βρέθηκε αντιμέτωπο με πρόστιμο 10.000 δολαρίων αποφάσισε να προχωρήσει στην χορήγηση του πάμφθηνου φαρμάκου
Σχετικά Άρθρα

Η νοσοκομειακή κλινική (CC) Fauquier Hospital στο Warrenton της Βιρτζίνια αρνήθηκε αρχικά την χορήγηση ιβερμεκτίνης, ενός αντιπαρασιτικού φαρμάκου που δείχνει ισχυρές ενδείξεις κατά του COVID-19 στην 63χρονη Kathleen Davies, η οποία ήταν πολύ κοντά στον θάνατο, ανέφερε η Mary Beth Pfeiffer στο Substack.
Το νοσοκομείο τελικά χορήγησε το φάρμακο στις 13 Δεκεμβρίου, έξι ημέρες αφότου ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου James P. Fisher διέταξε το νοσοκομείο να συμμορφωθεί με τις επιθυμίες της οικογένειας της Davies.

Πρόστιμο 10.000 δολ

Αρχικά όμως το θεραπευτήριο αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την εντολή του δικαστηρίου να χορηγήσει ιβερμεκτίνη αλλά αφού βρέθηκε αντιμέτωπο με πρόστιμο 10.000 δολαρίων αποφάσισε να προχωρήσει στην χορήγηση του πάμφθηνου φαρμάκου.
Η προοπτική απώλειας κέρδους, όχι η πιθανή απώλεια της ζωής του ασθενούς, παρακίνησε το νοσοκομείο να δώσει την ιβερμεκτίνη.
Το δικαστήριο έκανε μνεία σε ομοσπονδιακούς νόμους και νόμους της Βιρτζίνια που εγγυώνται το δικαίωμα του ασθενούς να δοκιμάσει όλες τις διαθέσιμες ιατρικές επιλογές όταν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο θανάτου. 
Συμπληρώνοντας ότι η «αδυναμία του νοσοκομείου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες υγειονομικής περίθαλψης αυτού του κρίσιμου ασθενούς» για σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη δικαστική απόφαση «είναι ιδιαίτερα καταχρηστική», καθώς το φάρμακο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα σοβαρά συμπτώματα του COVID-19, ειδικά όταν χορηγείται ως συμπλήρωμα […]
Η ασθενής εν τέλει παρουσιάζει σημάδια ανακάμψης και όπως φαίνεται αναφέρουν πλεόν οι γιατροί ξεπερνά σταδιακά τον κίνδυο θανάτου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης