Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Πολύ σοβαρή απειλή η Omicron – Έκκληση Johnson: Κοινωνικοποιηθείτε υπεύθυνα…

Μ. Βρετανία: Πολύ σοβαρή απειλή η Omicron – Έκκληση Johnson: Κοινωνικοποιηθείτε υπεύθυνα…
Όσα γνωρίζουμε για την παράλλαξη Omicron είναι άσχημα τονίζουν Βρετανοί ειδικοί
Σχετικά Άρθρα

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με την παράλλαξη Omicron τη στιγμή που η κυβέρνηση Johnson καλεί τους Βρετανούς να «κοινωνικοποιηθούν» υπεύθυνα κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.
Με τα ημερήσια κρούσματα να καταγράφουν ρεκόρ (σχεδόν 79.000 καταγράφηκαν χθες Τετάρτη 15/12) από την έναρξη της πανδημίας, ο πρωθυπουργός Boris Johnson υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κλείσει τις παμπ και τα εστιατόρια αν και συνέστησε στους πολίτες «να το σκεφτούν προσεκτικά πριν πάνε».
Αλλά και ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αγγλίας και καθηγητής Chris Witty συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις επαφές που δεν χρειάζονται, προειδοποιώντας πως τις επόμενες ημέρες θα καταγραφούν νέα ρεκόρ όσον αφορά τις μολύνσεις λόγω Omicron.

Πολύ σοβαρή απειλή

Όπως είπε ο Witty, η Omicron συνιστά μια πολύ σοβαρή απειλή, ενώ υποστήριξε πως όσα γνωρίζουν οι επιστήμονες σχετικά με την παράλλαξη αυτή, είναι «άσχημα», παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τα περιστατικά βαριάς νόσησης και τους θανάτους λόγω της συγκεκριμένης παράλλαξης.
«Είναι μια πολύ σοβαρή απειλή αυτή τη στιγμή.
Το πόσο μεγάλη είναι δεν το ξέρουμε, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε.
Αλλά όσα γνωρίζουμε είναι άσχημα» είπε ο Witty, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή η Μ. Βρετανία βιώνει δύο επιδημίες, τη μια πάνω στην άλλη, με τη μια να οδηγείται από την ταχύτατα αναπτυσσόμενη Omicron και από την άλλη με την παράλλαξη Delta.
«Η Omicron εξαπλώνεται με έναν απόλυτα πρωτοφανή ρυθμό.
Πολύ σύντομα θα δούμε στη Μ. Βρετανία πολύ μεγάλους αριθμούς μολύνσεων.
Φοβάμαι ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, ότι τα ρεκόρ κρουσμάτων θα καταρριφθούν τις επόμενες εβδομάδες» υπογράμμισε ο Witty.

Περιορίστε τις επαφές

Στο πλαίσιο αυτό ο Witty κάλεσε τους Βρετανούς να αποφύγουν όσο είναι δυνατόν τις άσκοπες επαφές, καλώντας τους να βάλουν προτεραιότητα στις εκδηλώσεις που θέλουν να παρακολουθήσουν.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Boris Johnson, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ καλύτερα από πέρσι και ότι η κυβέρνηση δεν κλείνει την φιλοξενία, δεν ακυρώνει τα πάρτι ούτε απαγορεύει στους ανθρώπους να έρχονται σε επαφή.
Παρόλο αυτά τους κάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προτού δώσουν το παρών σε εκδηλώσεις.
«Σκεφτείτε, τι εκδήλωση θα είναι;
Είναι πιθανό να συναντήσετε ανθρώπους που είναι ευάλωτοι, να συναντήσετε ανθρώπους που δεν έχετε γνωρίσετε πριν;
Κάντε ένα τεστ» είπε ο Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης