Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Δεν χρειαζόμαστε νέα εμβόλια για την παραλλαγή Omicron - Αρκούν οι αναμνηστικές δόσεις

Fauci (ΗΠΑ): Δεν χρειαζόμαστε νέα εμβόλια για την παραλλαγή Omicron - Αρκούν οι αναμνηστικές δόσεις
Τα υπάρχοντα εμβόλια αρκούν για την αντιμετώπιση της Omicron υποστηρίζει ο Fauci

Σε αντίθεση με τους μάλλον μύχιους πόθων των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών Pfizer και Moderna, που προετοιμάζονται για νέους εμβολιασμούς, αυτή τη φορά κατά της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού, και νέα δυσθεώρητα κέρδη, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ και κατά τ’ άλλα ένθερμος υποστηρικτής των εμβολίων Anthony Fauci υποστήριξε ότι τα υπάρχοντα σκευάσματα επαρκούν για τη νέα αφρικανική μετάλλαξη ανησυχίας, που έχει ταράξει την παγκόσμια κοινότητα. 
Eιδικότερα, ο Anthony Fauci δήλωσε ότι οι ενισχυτικές δόσεις φαίνεται να προστατεύουν από την παραλλαγή Omicron και, επομένως, δεν υπάρχει λόγος οι φαρμακευτικές να αναπτύξουν νέα, εξειδικευμένα εμβόλια.
Σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, οι μελέτες μέχρι στιγμής δείχνουν ότι οι αναμνηστικές δόσεις αναπτύσσουν μεγάλη ποσότητα ισχυρών αντισωμάτων, ενώ επεσήμανε ότι οι δύο δόσεις δεν φτάνουν. 
«Τα αναμνηστικά σχήματα λειτουργούν κατά της Omicron.
Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει ανάγκη για ενισχυτή για συγκεκριμένη παραλλαγή» δήλωσε ο Fauci, ο οποίος ηγείται επίσης του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων.

BREAKING: Dr. Fauci says "at this point, there is no need for a variant-specific booster," because current shots are effective against Omicron. He says eligible Americans who have had two shots should make sure to get a booster. https://t.co/Nj065CIsxp pic.twitter.com/QogLF8zRnl

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης