Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brownstone Institute: Οι 9 αποδείξεις που δείχνουν ότι είναι λάθος ο διαχωρισμός εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων

Brownstone Institute: Οι 9 αποδείξεις που δείχνουν ότι είναι λάθος ο διαχωρισμός εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων
Πρέπει να διαχωρίσουμε τους μη εμβολιασμένους από τους εμβολιασμένους;
Σχετικά Άρθρα
Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν ενθαρρύνει και επιβάλλει μια νέα μορφή διαχωρισμού με βάση την κατάσταση των εμβολιασμών.
Αυτό δεν είναι μόνο επικίνδυνα απάνθρωπο, αλλά δεν υπάρχει ούτε επιστημονική βάση για αυτό.
Σύμφωνα με το Brownstone Institute, φαίνεται να υπάρχει μια υποκείμενη υπόθεση εδώ ότι οι μη εμβολιασμένοι είναι "ακάθαρτοι" (ανεξαρτήτως φυσικής ανοσίας ) και η παρουσία τους θα μεταδώσει την ασθένεια.
Τι θα συμβεί αν, ωστόσο, οι υπάρχουσες μελέτες αποκαλύψουν ότι υπάρχει μικρή έως καθόλου διαφορά μεταξύ του εμβολιασμένου και μη εμβολιασμένου έναντι της Covid 19 όσον αφορά τη μόλυνση, την υποδοχή του ιού και τη μετάδοσή του;
Όσον αφορά την παράλλαξη Omicron, δύο πρόσφατες μικρές αλλά ενδιαφέρουσες προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι το 80% των περιπτώσεων ήταν διπλά εμβολιασμένοι.
Η μελέτη Wilhelm et al. αναφέρθηκε για μειωμένη εξουδετέρωση της παραλλαγής SARS-CoV-2 από ορούς εμβολίων και μονοκλωνικά αντισώματα.
Τα in vitro ευρήματα που χρησιμοποιούν αυθεντικές παραλλαγές SARS-CoV-2 υποδεικνύουν ότι σε αντίθεση με την τρέχουσα κυκλοφορούσα παραλλαγή Delta, η αποτελεσματικότητα εξουδετέρωσης των ορών που προκλήθηκαν από το εμβόλιο κατά της Omicron μειώθηκε σημαντικά, υπογραμμίζοντας την ανοσία που προκαλείται από Τ-κύτταρα ως βασικό εμπόδιο για την πρόληψη σοβαρής νόσησης COVID- 19.
Περαιτέρω, το CDC ανέφερε σχετικά με τις λεπτομέρειες για 43 περιπτώσεις COVID-19 που αποδίδονται στην παραλλαγή Omicron.
Διαπίστωσαν ότι «34 (79%) εμφανίστηκαν σε άτομα που ολοκλήρωσαν την κύρια σειρά ενός εγκεκριμένου εμβολίου COVID-19 από την FDA ≥14 ημέρες πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων ή τη λήψη θετικού αποτελέσματος δοκιμής SARS-CoV-2».
Καθώς σχετίζεται με το ότι τα εμβολιασμένα και τα μη εμβολιασμένα είναι παρόμοια όσον αφορά τη μόλυνση, το ιικό φορτίο και την ικανότητα μετάδοσης, και επομένως δεν υπάρχουν υποκείμενα στοιχεία που να τα χωρίζουν κοινωνικά.

Οι αποδείξεις

Σε αυτό το πλαίσιο, το Brownstone Institute συγκέντρωσε στοιχεία που αποτελούν αποδείξεις για το λάθος του διαχωρισμού μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

1) Η Salvatore et al. εξέτασαν τη δυνατότητα μετάδοσης εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων που μολύνθηκαν με την παραλλαγή delta του SARS-CoV-2 σε ομοσπονδιακή φυλακή, το διάστημα Ιούλιος-Αύγουστος 2021.
Βρήκαν συνολικά 978 δείγματα που δόθηκαν από 95 συμμετέχοντες, «εκ των οποίων 78 (82%) ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και 17 (18%) δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι… οι κλινικοί γιατροί και οι επαγγελματίες της δημόσιας υγείας θα πρέπει να θεωρούν ότι τα εμβολιασμένα άτομα που μολύνονται με SARS-CoV-2 δεν είναι λιγότερο μολυσματικά από τα μη εμβολιασμένα άτομα».

2) Η Singanayagam et al . εξέτασε την κινητικότητα μετάδοσης και ιικού φορτίου σε εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα με ήπια λοίμωξη από παραλλαγή Delta στην κοινότητα.
Διαπίστωσαν ότι (σε ​​602 επαφές της κοινότητας που προσδιορίστηκαν μέσω του συστήματος ανίχνευσης συμβάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου) 471 περιπτώσεις βρετανικού δείκτη COVID-19 προσλήφθηκαν στην αξιολόγηση της μετάδοσης και μεταδοτικότητας του COVID-19.
Ωστόσο, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα με πρωτοφανείς λοιμώξεις έχουν μέγιστο ιικό φορτίο παρόμοιο με τα μη εμβολιασμένα περιστατικά και μπορούν να μεταδώσουν αποτελεσματικά τη μόλυνση σε οικιακά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως εμβολιασμένων επαφών».

3) Η Chia et al. ανέφερε ότι οι τιμές του κύκλου PCR (Ct) ήταν «παρόμοιες μεταξύ των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων ομάδων κατά τη διάγνωση, αλλά τα ιικά φορτία μειώθηκαν ταχύτερα στα εμβολιασμένα άτομα.
Πρώιμη, ισχυρή ενίσχυση των αντισωμάτων πρωτεΐνης ακίδας παρατηρήθηκε σε εμβολιασμένους ασθενείς, ωστόσο, αυτοί οι τίτλοι ήταν σημαντικά χαμηλότεροι έναντι της B.1.617.2».

4) Η Israel, 2021 εξέτασε μια μεγάλης κλίμακας μελέτη της αποσύνθεσης του τίτλου αντισωμάτων μετά από εμβόλιο mRNA BNT162b2 ή μόλυνση SARS-CoV-2 και αναφέρθηκε ως «για να προσδιοριστεί η κινητική των αντισωμάτων SARS-CoV-2 IgG μετά από χορήγηση δύο δόσεων BNT162b2 εμβόλιο ή λοίμωξη SARS-CoV-2 σε μη εμβολιασμένα άτομα…».
Στα εμβολιασμένα άτομα, οι τίτλοι αντισωμάτων μειώθηκαν έως και 40% κάθε επόμενο μήνα, ενώ σε εκείνους που ανάρρωσαν μειώθηκαν κατά λιγότερο από 5% ανά μήνα.
Έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό BNT162b2, το 16,1% των ατόμων είχαν επίπεδα αντισωμάτων κάτω από το όριο οροθετικότητας <50 AU/mL, ενώ μόνο το 10,8% των αναρρωθέντων ασθενών ήταν κάτω από το όριο <50 AU/mL μετά από 9 μήνες από τη μόλυνση από SARS-CoV-2.

5) Στην Έκθεση επιτήρησης εμβολίου COVID-19 του Ηνωμένου Βασιλείου , σημειώθηκε ότι υπάρχει «μείωση της απόκρισης αντισωμάτων Ν με την πάροδο του χρόνου» και «ότι τα επίπεδα αντισωμάτων Ν φαίνεται να είναι χαμηλότερα σε άτομα που μολύνονται μετά από 2 δόσεις εμβολιασμού».
Η ίδια αναφορά δείχνει ότι στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες άνω των 30 ετών, τα διπλά εμβολιασμένα άτομα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τα μη εμβολιασμένα, πιθανώς επειδή η τελευταία ομάδα περιλαμβάνει περισσότερα άτομα με ισχυρότερη φυσική ανοσία από προηγούμενη νόσο Covid.

6) Στο Barnstable, της Μασαχουσέτης, η Brown et al. διαπίστωσε ότι μεταξύ 469 περιπτώσεων COVID-19, το 74% ήταν πλήρως εμβολιασμένο και ότι «οι εμβολιασμένοι είχαν κατά μέσο όρο περισσότερο ιικό φορτίο από τους μη εμβολιασμένους που είχαν μολυνθεί».

7) Η Riemersma et al. δεν διαπίστωσε «καμία διαφορά στα ιικά φορτία όταν συγκρίθηκαν μη εμβολιασμένα άτομα με εκείνα που έχουν εμβολιαστεί.
Επιπλέον, τα άτομα με λοιμώξεις λόγω των εμβολίων συχνά βγαίνουν θετικά με ιικά φορτία που μπορούν να μολύνουν άλλους.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι «εάν τα εμβολιασμένα άτομα μολυνθούν με την παραλλαγή δέλτα, μπορεί να είναι πηγές μετάδοσης του SARS-CoV-2 σε άλλους».
Ανέφεραν «χαμηλές τιμές Ct (<25) σε 212 από τα 310 πλήρως εμβολιασμένα (68%) και 246 από τα 389 (63%) μη εμβολιασμένα άτομα.
Η δοκιμή ενός υποσυνόλου αυτών των δειγμάτων χαμηλού Ct αποκάλυψε μολυσματικό SARS-CoV-2 σε 15 από τα 17 δείγματα (88%) από μη εμβολιασμένα άτομα και 37 από τα 39 (95%) από εμβολιασμένα άτομα».

8) Αγνοώντας τον κίνδυνο μόλυνσης, δεδομένου ότι κάποιος είχε μολυνθεί, οι Acharya et al. δεν βρήκε «καμία σημαντική διαφορά στις τιμές μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, ασυμπτωματικών και συμπτωματικών ομάδων που έχουν μολυνθεί με SARS-CoV-2 Delta».

9) Η Gazit et al. έδειξε ότι «οι εμβολιασμένοι που δεν είχαν προηγουμένως μολυνθεί με SARS-CoV-2 είχαν 13πλάσιο (95% CI, 8-21) αυξημένο κίνδυνο για μόλυνση με την παραλλαγή Delta σε σύγκριση με εκείνους που είχαν μολυνθεί στο παρελθόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης