Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Προετοιμάζει το έδαφος για 4η δόση του εμβολίου της Pfizer - Ξεκινά μελέτη

Ισραήλ: Προετοιμάζει το έδαφος για 4η δόση του εμβολίου της Pfizer - Ξεκινά μελέτη
Το Ισραήλ ξεκινά δοκιμαστική μελέτη για τα πιθανά οφέλη της 4ης δόσης του εμβολίου της Pfizer για την covid -19
Σχετικά Άρθρα

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Ισραήλ αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμαστική μελέτη για να καθορίσει τα οφέλη από τη λήψη μιας τέταρτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για την covid-19, επιβεβαίωσε η Jerusalem Post.
H πληροφορία μεταδόθηκε από το KAN News.
Η μελέτη θα διεξαχθεί από το Ιατρικό Κέντρο Sheba υπό την καθοδήγηση της Δρ. Gili Regev-Yochay, διευθύντριας της Μονάδας Επιδημιολογίας Λοιμωδών Νοσημάτων στο νοσοκομείο, και θα εξετάσει κατά πόσο μια πρόσθετη δόση αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων ενός ατόμου έναντι της covid -19.
Οι εθελοντές, πιθανώς εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που ούτως ή άλλως είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης μελέτης αντισωμάτων, θα εξεταστούν πολλές φορές πριν και μετά την τέταρτη δόση.
Ο ακριβής αριθμός των συμμετεχόντων δεν έχει γίνει γνωστός.
Το νοσοκομείο έχει υποβάλει αίτηση στην επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για τη διεξαγωγή της δοκιμής και εξακολουθεί να περιμένει την τελική έγκριση.

Όχι στην 4η δόση του εμβολίου... προς το παρόν

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα οι αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές αξιολόγησαν το ενδεχόμενο να χορηγηθεί η τέταρτη δόση σε άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα, ηλικιωμένα ή υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσησης COVID-19, αλλά αποφάσισαν να μην δώσουν το «πράσινο φως».
Ωστόσο, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι αποφάνθηκαν ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ της ανάρρωσης και του εμβολιασμού θα μπορούσε να μειωθεί από έξι μήνες σε τρεις μήνες.
Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα που χορήγησε την τρίτη δόση του εμβολίου, ακόμη και πριν από την έγκριση των εμβολίων  από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA).
Ωστόσο, οι ερευνητές ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν ακόμη πειστικά δεδομένα για το πόσο καιρό τα αντισώματα θα παραμείνουν ισχυρά μετά την τρίτη δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης