Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τέλος στα σενάρια στάσης πληρωμών - Ενέκρινε η Βουλή την αύξηση του ορίου χρέους

ΗΠΑ: Τέλος στα σενάρια στάσης πληρωμών - Ενέκρινε η Βουλή την αύξηση του ορίου χρέους
Πλέον απομένει η υπογραφή του νομοσχεδίου από τον πρόεδρο Joe Biden
Σχετικά Άρθρα

Τέλος σε όλα τα «εφιαλτικά σενάρια» για στάση πληρωμών από τις ΗΠΑ έβαλε το Κογκρέσο, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε – μετά τη Γερουσία – το νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση του ορίου του χρέους.
Με 221 ψήφους υπέρ και 209 κατά, η Βουλή ενέκρινε το σχέδιο νόμου που είχε ήδη εγκρίνει η Γερουσία και θα δώσει στο ομοσπονδιακό κράτος την ευχέρεια να αποπληρώνει τις οφειλές του ως τις αρχές του 2023.
Το όριο του χρέους διαμορφώνεται στα 31,4 τρισεκατομμύρια δολάρια (αυξημένο κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια), κάτι που σημαίνει πως αφενός η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και αφετέρου πως η κυβέρνηση του προέδρου Biden θα μπορέσει να προχωρήσει το έργο της με τα νομοσχέδια για την τόνωση της παραγωγής και της οικονομίας.
Πλέον αυτό που απομένει είναι η υπογραφή του νομοσχεδίου από τον πρόεδρο Joe Biden.
Σημειώνεται πως τους τελευταίους μήνες υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και στους Ρεπουμπλικάνους, μια και οι τελευταίοι δεν ήθελαν να συναινέσουν στην αύξηση του χρέους, εξαπολύοντας παράλληλα τα πυρά τους κατά του Biden για την εκρηκτική αύξηση του πληθωρισμού.
Ωστόσο, μια συμφωνία μεταξύ του Chuck Schumer, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία και του Mitch McConnell από τους Ρεπουμπλικάνους είχε ως αποτέλεσμα να εγκριθεί μια διαδικασία που «παρέκαμψε» τη νόμιμη οδό που προέβλεπε πως για να εγκριθεί το νομοσχέδιο απαιτούνται 60 ψήφοι.
Τελικά το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από τη Γερουσία με 50 ψήφους υπέρ και 49 κατά.
Αν και ο Schumer είπε πως αυτή η αύξηση του χρέους καλύπτει τις ανάγκες των ΗΠΑ έως το 2023, υπάρχουν και οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου του 2022 που θα κρίνουν και το ποιος θα έχει τον έλεγχο του Κογκρέσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης