Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elon Musk: Πούλησε εκ νέου μετοχές της Tesla αξίας 906,5 εκατ. δολαρίων

tags :
Elon Musk: Πούλησε εκ νέου μετοχές της Tesla αξίας 906,5 εκατ. δολαρίων
O Musk πούλησε μετοχές της Tesla σε δύο δόσεις, ανεβάζοντας το σύνολο των πωλήσεών του για τον Δεκέμβριο στα 2,87 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής

Ο CEO της SpaceX και της Tesla, Elon Musk, πούλησε άλλες 934.091 μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων του, αξίας 906,49 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με δύο οικονομικές ενημερώσεις που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Επίσης, ο Musk άσκησε δικαιώματα προαίρεσης για την αγορά 2,13 εκατ. μετοχών στην τιμή των 6,24 δολαρίων ανά μετοχή που του χορηγήθηκαν μέσω ενός πακέτου αποζημίωσης του 2012.
H μετοχή της Tesla καταγράφει απώλειες -3,18% στα 935,4 δολάρια (στις 20:00 ώρας Ελλάδος 14/12).
Ο Musk, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο οποίος ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Time Πρόσωπο της Χρονιάς 2021, έχει ακόμη εκατομμύρια δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών που πρέπει να ασκήσει μέχρι τον Αύγουστο του 2022.
Όπως αποκάλυψε στο συνέδριο «2021 Code Conference» στις 28 Σεπτεμβρίου, πιθανότατα θα πουλήσει ένα μεγάλο κομμάτι των μετοχών του το τέταρτο τρίμηνο.
Στις 6 Νοεμβρίου, ο Elon Musk ζήτησε από τους followers του στο Twitter να ψηφίσουν για το αν θα πρέπει να πουλήσει ή όχι το 10% των μετοχών του στην Tesla, με το 57,9% να ψηφίζει «Ναι».
Μετά τη δημοσκόπηση του Musk, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας Ron Wyden έγραψε σε δικό του tweet: «Το αν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου πληρώνει καθόλου φόρους ή όχι δεν θα πρέπει να εξαρτάται από τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης του Twitter. Ήρθε η ώρα να φορολογηθούν οι δισεκατομμυριούχοι».
Ο Musk πρέπει να πουλήσει περίπου άλλα 5 εκατομμύρια μετοχές της Tesla για να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε στη δημοσκόπηση του Twitter.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Musk πούλησε μετοχές της Tesla σε δύο δόσεις, ανεβάζοντας το σύνολο των πωλήσεών του για τον Δεκέμβριο στα 2,87 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής.
Τον Νοέμβριο πούλησε μετοχές της Tesla συνολικής αξίας 9,85 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης