Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Βελτιώθηκε ελαφρώς το κλίμα μεταξύ των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων το Νοέμβριο 2021

ΗΠΑ: Βελτιώθηκε ελαφρώς το κλίμα μεταξύ των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων το Νοέμβριο 2021
Το κλίμα μεταξύ των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ ενισχύθηκε ελαφρώς τον Νοέμβριο 2021,

Το κλίμα μεταξύ των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ ενισχύθηκε ελαφρώς τον Νοέμβριο 2021, αλλά οι επιχειρήσεις συνέχισαν να είναι απαισιόδοξες αναφορικά με τις μελλοντικές οικονομικές συνθήκες, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB).
Ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε υψηλότερα, στις 98,4 μονάδες τον Νοέμβριο από το χαμηλό εξαμήνου των 98,2 μονάδων τον Οκτώβριο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 98 μονάδες.
Η έρευνα του NFIB είναι ένα μηνιαίο δείγμα για την πορεία των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, που αντιστοιχούν σχεδόν στο ήμισυ των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Οι οικονομολόγοι προσβλέπουν στην έκθεση για να έχουν μια εικόνα για την εγχώρια ζήτηση και για να προεκτείνουν τις τάσεις των προσλήψεων και των μισθών, στην ευρύτερη οικονομία.
Η αισιοδοξία μεταξύ των αμερικανικών μικρών επιχειρήσεων ανέκαμψε μέσα σε μήνες μετά από την ύφεση που προκαλεί η πανδημία, αλλά υποχώρησε ξανά μετά από τις προεδρικές εκλογές, και έχει παραμείνει σε υποτονικά επίπεδα εν μέσω διαδοχικών κυμάτων του κορονοϊού.
"Οι ιδιοκτήτες είναι απαισιόδοξοι καθώς πολλοί συνεχίζουν να διαχειρίζονται προκλήσεις όπως τον ασυγκράτητο πληθωρισμό και τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις τους αυτή τη στιγμή”, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της NFIB, Bill Dunkelberg.
Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων παραμένουν απαισιόδοξοι για τις μελλοντικές επιχειρηματικές συνθήκες, αναφέρει η έκθεση.
Επίσης, επισημαίνεται ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες παραμένουν αναιμικές σε σχέση με την πρόσφατη ανάπτυξη της οικονομίας, όπως είναι η αύξηση της απασχόλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης