Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Έρχονται νέα μέτρα - Φόβοι για έως και 300 χιλ. κρούσματα την ημέρα λόγω Omicron

Νορβηγία: Έρχονται νέα μέτρα - Φόβοι για έως και 300 χιλ. κρούσματα την ημέρα λόγω Omicron
Η Νορβηγία καταγράφει ρεκόρ νέων κρούσματων COVID-19 και νοσηλειών, εν μέρει λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron
Σχετικά Άρθρα

Η Νορβηγία θα καταστήσει αυστηρότερους τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού αυτή την εβδομάδα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Jonas Gahr Stoere στο πρακτορείο ειδήσεων NTB.
«Η κατάσταση είναι σοβαρή.
Η εξάπλωση των μολύνσεων είναι πολύ υψηλή και πρέπει να αναλάβουμε δράση για να περιορίσουμε αυτή την εξέλιξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το γραφείο του πρωθυπουργού δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλια.

Φόβοι για 300 χιλ. κρούσματα την ημέρα αν δεν ληφθούν μέτρα

Η Νορβηγία καταγράφει ρεκόρ νέων κρούσματων COVID-19 και νοσηλειών, εν μέρει λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού.
Σε μια εκτίμηση κινδύνου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI) συνέστησε στην κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα.
«Μια έλλειψη δράσης τώρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες αρνητικές συνέπειες για την κοινωνία, όχι μόνο για τις υπηρεσίες υγείας και τους δήμους», ανέφερε το FHI.
Αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, η χώρα των 5,4 εκατ. κατοίκων κινδυνεύει να έχει από 90.000 έως 300.000 νέες μολύνσεις COVID-19 σε καθημερινή βάση από τις αρχές Ιανουαρίου, ανέφερε το FHI.
Στις 7 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση επέβαλε ανώτατο όριο επισκεπτών σε σπίτια και μείωσε τις ώρες λειτουργίας μπαρ και εστιατορίων που σερβίρουν αλκοόλ, τώρα όμως χρειάζεται επιπλέον νομοθεσία.
«Η κατάσταση μας αφορά περισσότερο απ΄ό,τι προηγουμένως», δήλωσε η Line Vold, επικεφαλής ελέγχου μολύνσεων και ετοιμότητας αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, στη δημόσια τηλεόραση NRK.
«Πιστεύουμε πως η Omicron θα είναι η κυρίαρχη παραλλαγή τις ερχόμενες ημέρες... Πρέπει να εισαγάγουμε γρήγορα επιπλέον περιορισμούς», τόνισε.
Οι νέοι κανονισμοί μπορεί να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, ανέφερε η εφημερίδα VG, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.
Προκειμένου να επιταχύνει τον εμβολιασμό με αναμνηστικές δόσεις, το υπουργείο Υγείας ζήτησε τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων της Νορβηγίας καθώς και των φαρμακείων στην εμβολιαστική εκστρατεία, σύμφωνα με τη VG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης