Τελευταία Νέα
Διεθνή

Javid (υπ.Υγείας Μ. Βρετανίας): Πρωτοφανής η εξάπλωση της Omicron – Διπλασιασμός κρουσμάτων κάθε δύο με τρεις ημέρες

Javid (υπ.Υγείας Μ. Βρετανίας): Πρωτοφανής η εξάπλωση της Omicron – Διπλασιασμός κρουσμάτων κάθε δύο με τρεις ημέρες
Η παράλλαξη Omicron ευθύνεται για το 40% των λοιμώξεων στο Λονδίνο είπε ο Βρετανός υπουργός Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Για πρωτοφανή εξάπλωση της παράλλαξης Omicron έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Μ. Βρετανίας, Sajid Javid, ο οποίος υποστήριξε ότι τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε δύο με τρεις ημέρες.
«Αυτό που γνωρίζουμε για την Omicron, βάσει των στοιχείων της περασμένης εβδομάδας, είναι πρώτον ότι εξαπλώνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς.
Ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε δύο με τρεις ημέρες,
Αναμένουμε ένα παλιρροϊκό κύμα μολύνσεων.
Το δεύτερο που γνωρίζουμε είναι ότι οι δύο δόσεις δεν αρκούν, αλλά οι τρεις επαρκούν» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Sky News ο Javid, ο οποίος ανέφερε ότι τουλάχιστον το 40% των ενήλικων Βρετανών έχει κάνει την αναμνηστική δόση.
«Αυτή είναι μια νέα εθνική αποστολή, να εμβολιάσουμε δηλαδή με την τρίτη δόση όλους τους ενήλικες έτσι ώστε να προστατευθούμε από την Omicron» είπε ο Βρετανός υπουργός, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, υποστηρίζοντας πως «είναι καλύτερο να αναληφθεί δράση τώρα από το να περιμένουμε να αυξηθούν οι θάνατοι».
Όπως είπε ο Javid, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 περιστατικά με Omicron που νοσηλεύονται, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ούτε ένας θάνατος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης