Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Επέκταση εμβολιασμών μεταξύ των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της Omicron

Βρετανία: Επέκταση εμβολιασμών μεταξύ των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της Omicron
Από αύριο Δευτέρα 13/12 αναμνηστική δόση στους άνω των 30

Η βρετανική κυβέρνηση του Boris Johnson ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 12 Δεκεμβρίου επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron, μεταξύ των οποίων την επέκταση της αναμνηστικής δόσης στους άνω των 30 ετών από αύριο, Δευτέρα.
Από μεθαύριο, Τρίτη, οι πλήρως εμβολιασμένες επαφές ανθρώπων που διαγιγνώσκονται θετικοί στην Covid-19, θα καλούνται να πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ καθημερινά επί επτά ημέρες, ενώ αυτοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να παραμένουν σε απομόνωση για δέκα ημέρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Επεκτείνεται η μετάλλαξη Omicron 

"Η παραλλαγή Omicron κερδίζει γρήγορα έδαφος στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται ότι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα γίνει το κυρίαρχο στέλεχος", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Sajid David σε ανακοίνωσή του, εξηγώντας πως αυτό το νέο μέτρο έχει στόχο "να περιοριστεί ο αντίκτυπος στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων συμβάλλοντας παράλληλα στον περιορισμό της εξάπλωσης της Omicron".
Ο Javid κάλεσε επίσης τον πληθυσμό να εμβολιαστεί ή να κάνει την αναμνηστική δόση "μόλις αυτό είναι δυνατό".
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προτείνει μια τρίτη δόση εμβολίου σε όλους άνω των 18 ετών μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και ανακοίνωσε πως από αύριο, Δευτέρα, οι άνω των 30 ετών θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να κάνουν αυτή την αναμνηστική δόση.
Οι ανακοινώσεις αυτές προστίθενται σε νέα μέτρα που παρουσιάσθηκαν από τον πρωθυπουργό Boris Johnson, μεταξύ των οποίων η επιστροφή στην τηλεργασία και η πρόσβαση σε ορισμένους χώρους μόνο με υγειονομικό πιστοποιητικό.

Τα μέτρα αυτά θα τεθούν προς ψήφιση στους βουλευτές μεθαύριο, Τρίτη.

Αναμένεται ότι θα υιοθετηθούν με τη στήριξη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών.
Στο Λονδίνο, το ένα τρίτο των κρουσμάτων της Covid-19 ανήκουν στην παραλλαγή Omicron.
Η Omicron είναι "τόσο μεταδοτική ώστε θα γίνει κυρίαρχη και αναπτύσσεται με εκθετικό τρόπο", προειδοποίησε ο υπουργός Παιδείας Nadim Zahaoui μιλώντας σήμερα στο SkyNews και δικαιολόγησε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να επιβραδύνει την εξάπλωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης