Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Μειώνεται στους πέντε μήνες το διάστημα μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης εμβολίου

Αυστραλία: Μειώνεται στους πέντε μήνες το διάστημα μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης εμβολίου
Για την ενισχυτική δόση θα χορηγηθούν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna

Στους πέντε μήνες αντί για έξι μειώνεται στην Αυστραλία το διάστημα χορήγησης μεταξύ της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά της covid-19 και της ενισχυτικής, λόγω της αύξηση των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Omicron.
«Μια ενισχυτική δόση πέντε μήνες ή περισσότερο μετά τη δεύτερη θα διασφαλίσει ότι η προστασία από την αρχική αγωγή θα είναι ακόμη ισχυρότερη και ότι θα διαρκέσει περισσότερο και αναμένεται να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού», επεσήμανε ο Αυστραλός υπουργός Υγείας, Greg Hunt.
Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος η Αυστραλία προσέφερε τρίτη δόση εμβολίου κατά της covid-19 σε όλους άνω των 18 ετών έξι μήνες μετά τη δεύτερη.
«Τα στοιχεία από το Ισραήλ δείχνουν ότι οι ενισχυτικές δόσεις βοηθούν στη μείωση του ποσοστού μόλυνσης σε όλες τις ομάδες, της σοβαρής νόσησης σε όσους είναι άνω των 40 ετών και του θανάτου σε όσους είναι άνω των 60 ετών» πρόσθεσε ο Αυστραλός υπουργός Υγείας.
Για την ενισχυτική δόση θα χορηγηθούν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.
Σημειώνεται ότι στην Αυστραλία σήμερα εντοπίστηκαν 1.556 νέα κρούσματα.
Η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστό εμβολισμού παγκοσμίως, με σχεδόν το 90% του πληθυσμού της άνω των 16 ετών να έχει ανοσοποιηθεί πλήρως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης