Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orsel – Unicredit: Δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον για την απόκτηση της ασφαλιστικής Generali

Orsel – Unicredit: Δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον για την απόκτηση της ασφαλιστικής Generali

Η δεύτερη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα έδωσε στη δημοσιότητα ένα τριετές σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου σκοπεύει να επιβραβεύσει τους (πιστούς) μετόχους της με την επιστροφή 16 δισ. ευρώ μέχρι το 2024

Σχετικά Άρθρα

Στην ενίσχυση της παρουσίας της στην εγχώρια ιταλική αγορά στοχεύει η UniCredit και για το σκοπό αυτό θα μπορούσε να μελετήσει την πιθανότητα συμμαχιών και συγχωνεύσεων, τόσο στην ιταλική αγορά όσο και στο εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Andrea Orcel ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει από την πλευρά της UniCredit ενδιαφέρον για την κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία της χώρας, την Generali ή τον κορυφαίο μέτοχο της, την Mediobanca.

Επιστροφή 16 δισ. ευρώ μέχρι το 2024

Θυμίζουμε πως την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, η δεύτερη κυριότερη ιταλική τράπεζα έδωσε στη δημοσιότητα ένα τριετές σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου σκοπεύει να επιβραβεύσει τους (πιστούς) μετόχους της με την επιστροφή 16 δισ. ευρώ μέχρι το 2024, ήτοι δηλαδή σχεδόν όλα τα κέρδη της συγκεκριμένης περιόδου

Τα σενάρια

Η υλοποίηση του σχεδίου θα αφήσει ανέπαφα τα υψηλά κεφαλαιουχικά αποθέματα της τράπεζας, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να σπεύσουν να επισημάνουν ότι θα μπορούσε να σκεφτεί την πιθανότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων.
Μάλιστα, μεταξύ των πιθανών στόχων είχε κατονομαστεί η Generali και η επενδυτική Mediobanca, που ελέγχει ένα ποσοστό ύψους 13% της ασφαλιστικής εταιρείας.

Το «ναυάγιο» με τη Monte dei Paschi

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore ο Orsel επιβεβαίωσε την πιθανότητα η τράπεζα να ενδιαφερθεί για νέες συμφωνίες που θα ενδυνάμωναν τη θέση της στην αγορά.
Όμως, ξεκαθάρισε πως δεν θα τον ενδιέφερε η συμμαχία με μια ασφαλιστική εταιρεία.
«Δεν πιστεύω στη σύμπραξη μεταξύ τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών.
Δεν λειτουργούν» τόνισε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, για το σκοπό αυτό η UniCredit και ο ίδιος ο Orsen είχαν επιδιώξει την εξαγορά της προβληματικής κρατικής τράπεζας Monte dei Paschi, ωστόσο οι συνομιλίες με το υπουργείο Οικονομικών κατέρρευσαν τελικά τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης