Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Επαναπροώθηση μεταναστών στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Πολωνία: Επαναπροώθηση μεταναστών στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Η ΕΕ κατηγορεί τον απολυταρχικό Λευκορώσο πρόεδρο Alexander Lukashenko ότι ενθαρρύνει ανθρώπους από περιοχές κρίσεων να έρθουν αεροπορικώς στο Μινσκ
Σχετικά Άρθρα

Ομάδα 28 μεταναστών πέρασε τους συνοριακούς φράχτες από τη Λευκορωσία και εισήλθε προσωρινά σε πολωνικό έδαφος, σύμφωνα με την πολωνική υπηρεσία προστασίας των συνόρων.
Όλοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν πίσω στα σύνορα, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021
Το συμβάν έλαβε χώρα αργά, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, το βράδυ κοντά στο χωριό Τσερέμζα.
Οι Πολωνοί αξιωματικοί πετροβολήθηκαν από τις λευκορωσικές δυνάμεις ασφαλείας.
Συνολικά μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 41 απόπειρες παράνομης  διέλευσης των συνόρων.

Εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού

Επί εβδομάδες, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούν να διασχίσουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Λευκορωσία προς την Πολωνία ή τις χώρες της Βαλτικής.
Η ΕΕ κατηγορεί τον απολυταρχικό Λευκορώσο πρόεδρο Alexander Lukashenko ότι ενθαρρύνει ανθρώπους από περιοχές κρίσεων να έρθουν αεροπορικώς στο Μινσκ προκειμένου να τους διοχετεύσει παράτυπα στην ΕΕ και με αυτό τον τρόπο να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη Δύση.
Χώρες μέλη της ΕΕ έχουν ανεγείρει φράχτες από συρματόπλεγμα για να σταματήσουν τους μετανάστες.

Οι πτήσεις από το Μινσκ

Σύμφωνα με πολωνικές πηγές, άλλη μία ειδική πτήση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 από το αεροδρόμιο του Μινσκ, αυτή τη φορά με προορισμό το Ιράκ.
Περισσότεροι από 400 άνθρωποι έφυγαν από τη Λευκορωσία με την πτήση αυτή, ανέφερε εκπρόσωπος του συντονιστή των υπηρεσιών πληροφοριών, Stanislaw Sarin, στο Twitter χθες βράδυ. Ωστόσο μεγάλος αριθμός μεταναστών παραμένει στη Λευκορωσία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης