Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Νέα διαμαρτυρία δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών στη Βιέννη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τα μέτρα

Αυστρία: Νέα διαμαρτυρία δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών στη Βιέννη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τα μέτρα

Πανό που έγραφαν «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» και «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» κρατούσαν οι διαδηλωτές στη Βιέννη, οι οποίοι φώναζαν «Είμαστε ο λαός» και «αντίσταση».

Σχετικά Άρθρα

Δεκάδες χιλιάδες πολιτες διαδήλωσαν στη Βιέννη σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στα υγειονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αυστρία, συμπεριλαμβανομένων υποχρεωτικών εμβολιασμών για τον COVID-19 και του lockdown για τους μη εμβολιασμένους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021
Περίπου 1.400 αστυνομικοί ήταν σε υπηρεσία για να επιβλέπουν τη εκδήλωση, η οποία προσέλκυσε  περίπου 44.000 άτομα, και ενώ παρόμοια διαδήλωση  έλαβε χώρα στην αυστριακή πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα.
 
Συλλήψεις και αντίσταση

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τρία άτομα συνελήφθησαν για αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυροτεχνημάτων και παράβασης της απαίτησης για χρήση μάσκας
Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε στην πλατεία Heldenplatz, δέχθηκαν επίσης επίθεση.
Στο πλήθος απευθύνθηκε ο Herbert Kickl,, ηγέτης του δεξιού Αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας, ο οποίος επιτέθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης για τηντην πανδημία.
Σημείωσε ότι ο κόσμος δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι «θα προκαλούνταν τέτοια ακραία καταστολή» από την κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν.

Διαμαρτυρίες και σε άλλες πόλεις

Επίσης, περίπου 2.500 διαδήλωσαν κατά των περιορισμών στο Κλάγκενφουρτ, ενώ 150 άτομα διαδήλωσαν στο Λιντς.
Αντιμέτωπη με αυξανόμενες καθημερινές νέες μολύνσεις, η Αυστρία τον περασμένο μήνα έγινε η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που επέβαλε εκ νέου lockdown και ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς από τον Φεβρουάριο.
Η Αυστρία, η οποία έχει πληθυσμό 8,9 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει αναφέρει 1,2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και περισσότερους από 13.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι.
b_20.JPG
c_20.JPG
Πολιτική αντιπαράθεση

Την ίδια ώρα , ΄έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκλήθηκε , όταν η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιο νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021.
Με τη σημερινή του μορφή, ο νόμος θα επιβάλει πρόστιμα έως 3.600 ευρώ για όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν.
Το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε είναι πολύ πιο ήπιο συγκριτικά με την αρχική του μορφή, καθώς το αρχικό σχέδιο προέβλεπε πρόστιμα έως και 7.200 ευρώ.
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύει για κάθε κάτοικο άνω των 14 ετών, με εξαίρεση όσους έχουν αναρρώσει, τις εγκύους και όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας.
Η κυβέρνηση των Συντηρητικών-Πράσινων προσπάθησε να καταλήξει σε συναίνεση με την αντιπολίτευση για την αμφιλεγόμενη ρύθμιση.
Τόσο το φιλελεύθερο NEOS όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζουν την προσέγγιση να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο του 2022.
«Νομίζω ότι ο διάλογος είναι το κλειδί για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση», δήλωσε ο καγκελάριος Karl Nehammer.
d_20.JPG

Τιμωρητική πράξη και καταναγκασμός

Μόνο το δεξιό λαϊκίστικό FPÖ αρνήθηκε να υποστηρίξει την πρόταση.
Ο αρχηγός του κόμματος Herbert Kickl δήλωσε ότι η εισαγωγή του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα ισοδυναμούσε με τιμωρητικές ενέργειες και ότι βασίζεται στον «καταναγκασμό και την απανθρωποποίηση».
«Είμαστε το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που έχει απομείνει», πρόσθεσε ο Kickl.
Το FPÖ, το οποίο έπεσε από τη χάρη μετά την υπόθεση της Ίμπιζα –ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην αυστριακή ιστορία– προσπάθησε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την κατάσταση, καθώς ευθυγραμμίστηκε με τους αρνητές του εμβολιασμού.
Ενώ η κυβέρνηση τόνισε ότι θέλει να απλώσει τo χέρι σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, ο αντικαγκελάριος χρησιμοποίησε έντονη γλώσσα προς το FPÖ, το οποίο κατηγόρησε ότι βάθυνε τo διχασμό στην Αυστρία με την αμφιλεγόμενη ρητορική του.

e_10.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης