Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 70 οι νεκροί στο Κεντάκι από τους ανεμοστρόβιλους – Φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100

ΗΠΑ: Πάνω από 70 οι νεκροί στο Κεντάκι από τους ανεμοστρόβιλους – Φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100

Για εκτεταμένη καταστροφή η οποία προκλήθηκε από τους 4 ανεμοστρόβιλους έκανε λόγο ο κυβερνήτης του Κεντάκι Andy Beshear ο οποίος κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Σχετικά Άρθρα

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι πέθαναν μετά από μια καταστροφική σειρά ανεμοστρόβιλων που έπληξαν το Κεντάκι και άλλες πολιτείες αργά την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και τα ξημερώματα του Σαββάτου, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτειας του Κεντάκι Andy Beshear, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021.
«Πρόκειται για μεγάλη καταστροφή», είπε ο Beshear σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στρατολόγησε 181 οπλίτες της Εθνικής Φρουράς για την αντιμετωπιση της καταστροφής.
«Πιστεύουμε ότι ο αριθμός των νεκρών από αυτό το συμβάν είναι πλέον των 70 στο Κεντάκι και μπορεί να ξεπεράσει τους 100 πριν ολοκληρωθεί η ημέρα»,.
«Θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.
«Θα ξαναχτίσουμε, είμαστε δυνατοί», συμπλήρωσε με συγκίνηση.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Beshear δήλωσε ότι τέσσερις ανεμοστρόβιλοι, ένας από τους οποίους είχε ταχύτητα άνω των 200 μιλίων, είχαν σαρώσει την πολιτεία.
Σχεδόν 60.000 κάτοικοι του Κεντάκι είχαν μείνει χωρίς ρεύμα, σημείωσε.
Η πόλη του Mayfield είχε «καταστραφεί πλήρως», δήλωσε, προσθέτοντας ότι μια κατάρρευση στέγης σε ένα εργοστάσιο κεριών είχε «οδηγήσει σε αρκετούς νεκρούς και τραυματίες».
Αργότερα ανήρτησε στο Twitter μια επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο Joe Biden ζητώντας «άμεση κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης» από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Image: Devastating outbreak of tornadoes rips through several U.S. states
Κλίμα συγκίνησης και θλίψης 

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Διευθυντής Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του Κεντάκι Michael Dossett δήλωσε ότι η καταιγίδα αντιπροσώπευε σημαντικό φυσικό γεγονός που προκάλεσε  μαζικές  καταστροφές.
«Όλοι οι κρατικοί πόροι αξιοποιούνται στο έπακρο», είπε, προσθέτοντας ότι «θα ξημερώσει πριν καν συνειδητοποιήσουμε το πλήρες μέγεθος αυτού του γεγονότος».
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Mitch McConnell και ο συναδελφός του Rand Paul που εκλέγονται στο Κεντάκι εξέδωσαν δηλώσεις μετά το καταστροφικό γεγονός.
«Καθώς συνεχίζω να λαμβάνω αναφορές από το προσωπικό μου, τοπικούς και κρατικούς αξιωματούχους, θα συνεργαστούμε με ολόκληρη την ομοσπονδιακή αντιπροσωπεία του Κεντάκι για να υποστηρίξουμε τα αιτήματα του Κυβερνήτη Andy Beshear για ομοσπονδιακή βοήθεια προκειμένου να βοηθήσουμε αυτές τις σκληρά πληγείσες κοινότητες με τη χρηματοδότηση και τους πόρους που χρειάζονται. να ξαναχτίσουμε», είπε ο McConnell. 
Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες για όλους όσοι υποφέρουν από τις τρομερές καταιγίδες», δηλωσε ο γερουσιαστής Paul.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης