Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προ των πυλών εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ – Γερμανίας, λόγω του σχεδίου Biden για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Προ των πυλών εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ – Γερμανίας, λόγω του σχεδίου Biden για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Το σχέδιο του Biden για τα αμερικανικά ηλεκτρικά οχήματα προκαλεί την έντονη αντίδραση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας 
Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στρέφεται εναντίον του Αμερικανού προέδρου Joe Biden και των σχεδίων επιδότησης της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, που θα κατασκευάζονται αποκλειστικά τις ΗΠΑ από Αμερικανούς εργάτες.
Ως μέρος του νομοσχεδίου του Λευκού Οίκου «Build Back Better», το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από τη Γερουσία, νέα αυτοκίνητα με μπαταρία και υβριδικά οχήματα κατασκευασμένα στις ΗΠΑ, θα συνοδεύονται από εκπτώσεις φόρου έως και 12.500 δολάρια το έκαστο.
Επιπλέον 500 δολάρια θα παρέχονται για τα αυτοκίνητα που φέρουν και μπαταρία αμερικανικής κατασκευής.
«Η οικονομία της αγοράς λειτουργεί καλύτερα όταν έχουμε τους ίδιους κανόνες για όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά και ίσους όρους ανταγωνισμού», δήλωσε στους Financial Times ο Ola Kallenius, διευθύνων σύμβουλος της Daimler.

Προς νέες εμπορικές συγκρούσεις;

Οι γερμανικές επιδοτήσεις ηλεκτρικών οχημάτων είναι διαθέσιμες σε όλους τους αγοραστές, ανεξάρτητα από το πού κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα.
Ο Kallenius, προέτρεψε τις ΗΠΑ να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και «να αφήσουν την αγορά να αποφασίσει».
Το γερμανικό λόμπι αυτοκινήτων, VDA, επέκρινε επίσης τα σχέδια Biden.
«Τα μονομερώς σχεδιασμένα κριτήρια χρηματοδότησης έρχονται σε αντίθεση με τη διατλαντική συνεργασία, την οποία καλύτερα θα ήταν να εντείνουμε παρά να επιβραδύνουμε», δήλωσε η πρόεδρος της VDA Hildegard Müller.
«Χρειαζόμαστε τώρα κοινές συντονισμένες προσπάθειες για την επίτευξη των κλιματικών στόχων.
Πρέπει να αποφευχθούν νέες εμπορικές συγκρούσεις».
Οι Γερμανοί κατασκευαστές παρήγαγαν περισσότερα από 742.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ το 2021, σύμφωνα με το VDA, και απασχολούσαν περισσότερους από 60.000 ανθρώπους.
Οι μάρκες Audi και VW της Volkswagen είναι μεταξύ των κορυφαίων πωλήσεων υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα, όπως και η BMW.
Ωστόσο, η Audi δεν έχει εργοστάσιο στις ΗΠΑ, ενώ ούτε τα εργοστάσια της VW, της BMW, της Mercedes-Benz διαθέτουν προσωπικό που ανήκει στις αμερικανικές συνδικαλιστικές ενώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης