Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): «Παραγωγικές» συζητήσεις με τους ΥΠΕΞ Βρετανίας, Γερμανίας και Γαλλίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): «Παραγωγικές» συζητήσεις με τους ΥΠΕΞ Βρετανίας, Γερμανίας και Γαλλίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Λίβερπουλ της βόρειας Αγγλίας την παραμονή της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7)

Σχετικά Άρθρα
«Παραγωγική» συνάντηση με τους ομολόγους του της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, κατά την οποία συζητήθηκε μεταξύ άλλων η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν είχε ο Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Binken είχε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, δήλωσε εκπρόσωπος του State Department όπως μεταδίδει το Reuters το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021.
Οι συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 επαναλήφθηκαν την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 στη Βιέννη.

Προετοιμασία για τη Σύνοδο των G7

«Ο υπουργός Blinen είχε χθες στο Λίβερπουλ μια παραγωγική συνάντηση με τους ομολόγους του από τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Συζήτησαν τις συνομιλίες για το JCPOA (Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, η συμφωνία του Ιράν με τις μεγάλες δυνάμεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα) και το πώς θα προχωρήσουμε", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Λίβερπουλ της βόρειας Αγγλίας την παραμονή της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, από την οποία αναμένεται να διατυπωθεί μια κοινή έκκληση προς το Ιράν να μετριάσει το πυρηνικό πρόγραμμά του και να αδράξει την ευκαιρία των συνομιλιών στη Βιέννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης