Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανικό δικαστήριο καλεί την Santander να αποζημιώσει τον CEO της UniCredit με 68 εκατ. ευρώ για ακύρωση πρόσληψης

Ισπανικό δικαστήριο καλεί την Santander να αποζημιώσει τον CEO της UniCredit με 68 εκατ. ευρώ για ακύρωση πρόσληψης
Η ισπανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση και εμφανίζεται σίγουρη πως θα την κερδίσει
Σχετικά Άρθρα

Ισπανικό δικαστήριο αποφάνθηκε πως η Banco Santander θα πρέπει να αποζημιώσει τον CEO της UniCredit Andrea Orcel με 68 εκατ. ευρώ για την απόσυρση της προσφοράς της να γίνει διευθύνων σύμβουλός της, μετά από μια υπόθεση που έφερε αντιμέτωπους δύο από τους πιο γνωστούς τραπεζίτες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με την απόφαση του ισπανικού δικαστηρίου, η προσφορά της Santander στον Orcel, ήταν έγκυρη σύμβαση και ως εκ τούτου η τράπεζα την αθέτησε όταν αποφάσισε να μην προχωρήσει στην πρόσληψη τον Ιανουάριο του 2019.
Η Santander ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση και εμφανίζεται σίγουρη πως θα την κερδίσει.

Η σύγκρουση των τραπεζιτών

Πρόκειται για μία υπόθεση, που έφερε αντιμέτωπο τον Orcel εναντίον της προέδρου της Santander, Ana Botin σε μια άνευ προηγουμένου διαμάχη για τις αμοιβές, δίνει μια σημαντική πρώτη νίκη στον ιταλικής καταγωγής τραπεζίτης, ο οποίος βρίσκεται ήδη ψηλά αφού οι επενδυτές μόλις αυτή την εβδομάδα έστειλαν τη μετοχή της UniCredit στα ύψη για την πολυαναμενόμενη ανανέωση της στρατηγικής της.
Για την Botin, η δυνητικά δαπανηρή ήττα την αφήνει αντιμέτωπη με περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση της ματαιωμένης πρόσληψης.

Τι διεκδικούσε ο Orcel

Ο 58χρονος Orcel είχε ζητήσει 76 εκατ. ευρώ από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας για αθέτηση συμβολαίου, ισχυριζόμενος ότι έχασε εκατομμύρια δολάρια σε αναστολές πληρωμών από τον πρώην εργοδότη του UBS και χρόνια συμφωνηθέντος μισθού στη Santander.
Μέχρι να αντικαταστήσει τον Jean Pierre Mustier ως διευθύνοντα σύμβουλο της UniCredit νωρίτερα το 2021, ο Orcel πέρασε την ενδιάμεση περίοδο χωρίς κανένα σημαντικό ρόλο στον τραπεζικό τομέα.
Η Santander υπαναχώρησε από την απόφασή της να τον προσλάβει λόγω σύγκρουσης σχετικά με το ζήτημα της αποζημίωσής του από την UBS.
Η Santander ανέμενε ότι η ελβετική τράπεζα θα καταβάλει τουλάχιστον το 50% της αναστελλόμενης αμοιβής που επρόκειτο να λάβει.
Η ισπανική τράπεζα ανέφερε τελικά πως ο Orcel συμφώνησε ότι θα καταβάλει τις «καλύτερες προσπάθειές του» για να μειώσει το κόστος για την ισπανική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης