Διεθνή

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες στην πολιτεία Άρκανσο που επλήγη από ανεμοστρόβιλο - Εγκλωβισμένοι σε οίκο ευγηρίας

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες στην πολιτεία Άρκανσο που επλήγη από ανεμοστρόβιλο - Εγκλωβισμένοι σε οίκο ευγηρίας
Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει ισχυρή προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στις πολιτείες Άρκανσο, Τενεσί, Μιζούρι, Ιλινόι και Ιντιάνα

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν την Παρασκευή 10/12, ενώ πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε οίκο ευγηρίας στο βορειοανατολικό Άρκανσο, στις κεντρικές ΗΠΑ, που χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο.
Ο ανεμοστρόβιλος , όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τοπικό αξιωματούχο, έπληξε τον οίκο ευγηρίας στην πόλη Μονέτ, κοντά στα σύνορα με τη γειτονική πολιτεία Τενεσί, ενώ ήταν ένας από τους πολλούς που δημιουργήθηκαν στην περιοχή.
«Είκοσι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο Monette Manor αυτή τη στιγμή και έχουμε δύο επιβεβαιωμένα θύματα», δήλωσε ο δικαστής της κομητείας Κρέγκχεντ στο CNN.
Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι ένας άλλος οίκος ευγηρίας στην πόλη Τρούμαν έχει υποστεί ζημιές, με την πυροσβεστική και σωστικά συνεργεία να σπεύδουν στο σημείο.

Πλήττονται από ανεμοστρόβιλους

Σημειώνεται ότι η ισχυρή καταιγίδα που μαίνεται στις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ από τις 10/12 έχει προκαλέσει τουλάχιστον δύο ανεμοστρόβιλους, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκτείνονται από την κοιλάδα του Μισισιπή ως το κεντρικό Οχάιο.
Στο μεταξύ, η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει ισχυρή προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στις πολιτείες Άρκανσο, Τενεσί, Μιζούρι, Ιλινόι και Ιντιάνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης