Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη +0,5% για το χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.784,8 δολ/ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη +0,5% για το χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.784,8 δολ/ουγγιά
Οριακά κέρδη στην εβδομαδα ο χρυσός

Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός σήμερα 10/12 τα οποία οδήγησαν το πολύτιμο μέταλλο στο να καταγράψει άνοδο σε βάση 5νθημέρου, για πρώτη φορά από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Νοεμβρίου.
Ο χρυσός ενισχύθηκε στη σημερινή συνεδρίαση αψηφώντας τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ από το Υπουργείο Εργασίας και τα οποία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον προηγούμενο μήνα με τον ταχύτερο ρυθμό σχεδόν της τελευταίας 40ετίας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι το ράλι του πληθωρισμού δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 6,8% από τον Νοέμβριο του 2020.
Από τον Οκτώβριο ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,8%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 0,7% σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Τον Οκτώβριο ο ετήσιος πληθωρισμός είχε σκαρφαλώσει στο 6,2%.
Η τελευταία μέτρηση είναι υπερτριπλάσια του στόχου της Federal Reserve για 2% και η υψηλότερη από τον Ιούλιο του 1982.
Ο πρόεδρος Biden θέλησε να είναι καθησυχαστικός όσον αφορά την εκτίναξη του πληθωρισμού, δηλώνοντας ότι η αύξηση των τιμών άρχισε να επιβραδύνεται.
Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι αξιωματούχοι της Federal Reserve θα αντιδράσουν στον υψηλό πληθωρισμό ανακοινώνοντας την ταχύτερη απόσυρση των διευκολυντικών μέτρων που έχουν θέσει σε κίνηση από την έναρξη της πανδημίας.
Αρχικά θα διπλασιάσουν το ποσό της μείωσης των μηνιαίων αγορών περιουσιακών στοιχείων από τη Fed, με το taper να φθάνει τα 30 δισ. δολ. Η κίνηση αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για αύξηση επιτοκίων ακόμη και την άνοιξη του 2022.
Στον απόηχο της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό, η αποδόση του 10ετους κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρεί κατά 1,2 μονάδες βάσης στο 1,477%. Στην εβδομάδα, το 10ετές κρατικό ομόλογο έχει ενισχυθεί κατά περίπου 17 μονάδες βάσης.
Το δολάριο παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 0,2% στις 96,268 μονάδες, σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar Index, ενώ στην εβδομάδα χάνει 0,1%.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 8,10 δολάρια ή 0,5% την για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.784,80 δολάρια ανά ουγγιά.
Στην εβδομάδα, ο χρυσός έκλεισε με οριακή άνοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης