Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένες απώλειες για το χρυσό - Υποχώρησε στα 1.776,7 δολ/ουγγιά

tags :
Συγκρατημένες απώλειες για το χρυσό - Υποχώρησε στα 1.776,7 δολ/ουγγιά
Συγκρατημένες απώλειες για τον χρυσό με πίεση από το δολάριο

Διακόπηκε το διήμερο ανοδικό σερί του χρυσού σήμερα 9/12, αφού το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε πιέσεις από την ενίσχυση του δολαρίου.
Ειδικότερα, το δολάριο επιβάρυνε τα εμπορεύματα στις συναλλαγές της Πέμπτης, σημειώνοντας άνοδο 0,4% σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar.
Οι επενδυτές περιμένουν τα κρίσιμα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ για για την πορεία του πληθωρισμού μετά το άλμα των τιμών σε υψηλό 30 ετών τον Οκτώβριο στο 6,2%.
Τα στοιχεία έρχονται λίγο πριν τη συνεδρίαση της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής της.
Οι αναλυτές δεν αποκλείουν η Fed να κινηθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο για την αύξηση των επιτοκίων της, αν διαπιστώσει ότι ο υψηλός πληθωρισμός δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.
Το αρνητικό κλίμα για τον χρυσό συντήρησαν και οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, που υποχώρησαν σε χαμηλό 52 ετών, αντανακλώντας τη μεγάλη απροθυμία των εταιρειών να απολύσουν εργαζομένους εν μέσω της μεγαλύτερης έλλειψης εργατικού δυναμικού των τελευταίων δεκαετιών.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις υποχώρησαν κατά 43.000 στις 184.000 στην εβδομάδα που έληξε στις 4 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας της χώρας.
Ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε -0,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.776,70 δολάρια ανά ουγγιά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης