Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η παραλλαγή Omicron είναι 4,2 φορές πιο μεταδοτική από τη Delta - ΠΟΥ: «Τα εμβόλια δεν πρέπει να αναμειγνύονται»

Η παραλλαγή Omicron είναι 4,2 φορές πιο μεταδοτική από τη Delta - ΠΟΥ: «Τα εμβόλια δεν πρέπει να αναμειγνύονται»
Η παραλλαγή Omicron είναι 4,2 φορές πιο μεταδοτική στο αρχικό της στάδιο από ό,τι η Delta

Τέσσερις φορές πιο μεταδοτική είναι η παραλλαγή Omicron από ό,τι η παραλλαγή Delta, σε αρχικό στάδιο, σύμφωνα με μελέτη Ιάπωνα επιστήμονα και συμβούλου του υπουργείου Υγείας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Σύμφωνα με τον Hirousi Nisioura, καθηγητή επιστημών Υγείας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Κιότο, που ειδικεύεται στη μοντελοποίηση μολυσματικών ασθενειών, ανέλυσε δεδομένα γονιδιώματος που ήταν διαθέσιμα έως τις 26 Νοεμβρίου σε πολίτες της Νότιας Αφρικής στην επαρχία Γκαουτένγκ.
«Η παραλλαγή Omicron μεταδίδεται 4,2 φορές περισσότερο» δήλωσε ο Nisioura στην παρουσίαση των ευρημάτων του σε συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, η οποία ήταν από τις πρώτες χώρες οι οποίες επέβαλαν νέα περιοριστικά μέτρα. 
Η ;μελέτη πραγματοποιήθηκε με την ίδια μέθοδο που χρησιμοποίησε τον Ιούλιο σε μια μελέτη που δημοσίευσε το ιατρικό περιοδικό Eurosurveillance σχετικά με την προβλεπόμενη κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. 

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Όχι» στη μείξη εμβολίων

Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιμένει πως τα εμβόλια δεν πρέπει να αναμειγνύονται, ενώ υποστηρίζει ότι μέτρα όπως το κλείσιμο των συνόρων και οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που στοχεύουν τα έθνη της Νότιας Αφρικής είναι, επί του παρόντος, υπερβολικά.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα CDC δημοσίευσαν στοιχεία που δείχνουν ότι μόνο ένας στους 43 ασθενείς που επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί από το Omicron έχει νοσηλευτεί.
Ο ΠΟΥ έχει προειδοποιήσει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να λαμβάνουν δόσεις από το ίδιο εμβόλιο.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΗΕ κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι η χρήση του ίδιου εμβολίου για τις δύο κύριες δόσεις».
Εάν οι ασθενείς δεν μπορούν να λάβουν το ίδιο εμβόλιο, τότε θα πρέπει να προσπαθήσουν να πάρουν ένα εμβόλιο από την ίδια ομάδα (άλλο εμβόλιο mRNA για όσους έχουν λάβει το εμβόλιο Moderna ή Pfizer-BioNTech ή άλλο εμβόλιο φορέα αδενοϊού για εκείνους που έλαβαν το J&J, AstraZeneca ή τα ρωσικά ή κινέζικα σκευάσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης