Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Κίνας προς ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία: Θα πληρώσετε το τίμημα για τις λανθασμένες αποφάσεις σας

Απειλές Κίνας προς ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία: Θα πληρώσετε το τίμημα για τις λανθασμένες αποφάσεις σας
Το ΥΠΕΞ της Κίνας αναφέρεται στο μποϊκοτάζ των τριών χωρών για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο
Σχετικά Άρθρα

Ευθείες απειλές σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Αυστραλία εξαπολύει η Κίνα με αφορμή το μποϊκοτάζ των τριών κρατών ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.
ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Αυστραλία έχουν αποφασίσει να μην στείλουν κυβερνητικές αντιπροσωπείες στο Πεκίνο για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες που θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου του 2022, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις «ωμότητες» που, όπως υποστηρίζουν, διαπράττει η Κίνα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Αυστραλία χρησιμοποιούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως πλατφόρμα για πολιτική χειραγώγηση.
Θα πληρώσουν το τίμημα για τις λανθασμένες αυτές αποφάσεις τους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Wang Wenbin, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.
Πρόκειται για ακόμα μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει το πόσο προβληματικές παραμένουν οι σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας για μια σειρά θεμάτων, από το εμπόριο, την προέλευση της covid και τα ανθρώπινα δικαιώματα μέχρι τις διεκδικήσεις του Πεκίνου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Απαγόρευση εισαγωγών

Υπενθυμίζεται πως η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο, με το οποίο απαγορεύεται η εισαγωγή προϊόντων από την επαρχία Xinjiang της Κίνας, όπου βρίσκεται η μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, η οποία σύμφωνα με τη Δύση, υφίσταται εδώ και χρόνια συστηματικές διώξεις.
Η απαγόρευση των εισαγωγών αποδίδεται στις καταγγελίες για καταναγκαστική εργασία.
«Η Κίνα αντιτίθεται σφόδρα σε αυτό.
Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις παράνομες ενέργειες τους.
Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Κίνας» υποστήριξε ο Gao Feng εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας της Κίνας, ο οποίος τόνισε ότι οι ΗΠΑ προχωρούν σε μονομερείς ενέργειες, σε προστατευτισμό και ότι εκφοβίζουν την Κίνα στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Η στάση των ΗΠΑ θα βλάψει σοβαρά τα συμφέροντα των εταιρειών και των καταναλωτών των δύο χωρών, θα επιδεινώσει το πρόβλημα στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και θα επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη» τόνισε ο Feng.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης