Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα για Biden – Όχι Γερουσίας στο διάταγμα για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πλήγμα για Biden – Όχι Γερουσίας στο διάταγμα για υποχρεωτικό εμβολιασμό
Το προεδρικό διάταγμα πηγαίνει στη Βουλή ενώ ο πρόεδρος Biden απειλεί με βέτο
Σχετικά Άρθρα

Πλήγμα για τον πρόεδρο Joe Biden αποτελεί η απόρριψη από τη Γερουσία του προεδρικού διατάγματος, το οποίο καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 100 εργαζόμενους.
Το σύνολο των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών αλλά και δύο Δημοκρατικοί - ο Joe Manchin από τη Δυτική Βιργίνια και ο Jon Tester από τη Μοντάνα - ψήφισαν υπέρ κειμένου των Ρεπουμπλικάνων που βάζει στο στόχαστρο το προεδρικό διάταγμα του Biden.
Συγκεκριμένα, με 52 ψήφους υπέρ και 48 κατά η Γερουσία ενέκρινε το κείμενο των Ρεπουμπλικάνων, το οποίο πηγαίνει πλέον στη Βουλή, τη στιγμή που και ο πρόεδρος Biden έχει απειλήσει να το μπλοκάρει με βέτο.
Σημειώνεται πως το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υπαλλήλων σε εταιρείες άνω των 100 ατόμων, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων ενώ μέχρι στιγμής εμποδίζεται και από την αμερικανική δικαιοσύνη.

Κατάχρηση εξουσίας

«Ήμουν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και στο στρατό γιατί το να λειτουργούν οι απαραίτητες υπηρεσίες και να είναι σε ετοιμότητα ο στρατός είναι θέμα εθνικής σημασίας» είπε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Joe Manchin, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να στηρίξει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
«Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης να πει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις για το πώς θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους τους από την covid και πώς θα λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους» είπε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής.
«Ο παράλογος υποχρεωτικός εμβολιασμός (κατ’ εντολή) του προέδρου Biden αποτελεί κατάχρηση εξουσίας», είπε ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Mitch McConnell.
Το κείμενο πάντως των Ρεπουμπλικάνων δεν έχει καμία ελπίδα να προχωρήσει.
Πλέον, θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Δημοκρατικοί διατηρούν την πλειοψηφία των εδρών, προτού διαβιβαστεί στο γραφείο του Joe Biden, που μπορεί σε αυτή την περίπτωση να προβάλει το βέτο του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης