Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βourla (CEO Pfizer): Μετά την τρίτη, θα χρειαστoύμε και τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid, νωρίτερα από το αναμενόμενο

Βourla (CEO Pfizer): Μετά την τρίτη, θα χρειαστoύμε και τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid, νωρίτερα από το αναμενόμενο

Προεξοφλεί τέταρτη δόση εμβολίου ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, μετά την τρίτη, έστειλε με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου. 
Ο κ. Bourla αιτιολόγησε την αναγκαιότητα της τέταρτης δόσης, τάχιστα, δεδομένων των στοιχείων της προκαταρκτικής μελέτης της εταιρείας που έδειξε ότι η νέα παραλλαγή Omicron υπονομεύει τα προστατευτικά αντισώματα που παράγουν τα εμβόλια - αν και οι δύο δόσεις παρέχουν προστασία από σοβαρή νόσηση ή θάνατο. 

Ο Bourla, βέβαια, σημείωσε ότι πρόκειται για τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής μελέτης, στη διάρκεια της οποίας η εταιρεία βασίστηκε σε ένα συνθετικό, εργαστηριακό αντίγραφο της παραλλαγής, συνεπώς χρειάζονται περισσότερα δεδομένα με δοκιμές κατά του πραγματικού ιού.
Τα πραγματικά αποτελέσματα θα είναι πιο ακριβή και αναμένονται τις επόμενες δύο εβδομάδες, δήλωσε ο CEO της Pfizer.
«Όταν υπάρξουν νέα στοιχεία, θα προσδιορίσουμε εάν η Omicron καλύπτεται από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα.
Και το δεύτερο σημείο που πρέπει να επισημάνω, νομίζω ότι θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση», είπε στο «Squawk Box» του CNBC.
Η αλήθεια είναι πως με δηλώσεις του παλαιότερα ο κύριος Bourla είχε προεξοφλήσει πως θα χρειαζόταν τέταρτη δόση, μέσα σε περίπου 12 μήνες, από την τρίτη δόση.
Ωστόσο για την ώρα κάλεσε τον κόσμο να κάνει τις αναμνηστικές δόσεις, για την καλύτερη δυνατή προστασία, ενώ προέβλεψε υποχώρηση των κρουσμάτων και λιγότερες νοσηλείες με τη δρομολόγηση του νέου χαπιού της εταιρείας κατά του κορωνοϊού, του Paxlovid.
H εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτημα για έγκριση της χρήσης του αντι-Covid χαπιού της σε διεθνείς φαρμακευτικές αρχές, όπως ο ευρωπαϊκός οργανισμός ΕΜΑ και το αμερικανικό FDA.
Μάλιστα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η δημοσιοποίηση νέων στοιχείων για τις κλινικές μελέτες της χρήσης του χαπιού, που εκτιμάται πως οδηγεί σε μείωση της νοσηλείας και του θανάτου από τη νόσο σε ποσοστό 89%.
Ο CEO της Pfizer εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποτελεσματικότητα του χαπιού και έναντι της Omicron. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης