Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο εκκεντρικός Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος, Yusaku Maezawa έγινε ο νέος διαστημικός τουρίστας

Ο εκκεντρικός Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος, Yusaku Maezawa έγινε ο νέος διαστημικός τουρίστας
Ο δισεκατομμυριούχος έχει ορίσει για τον εαυτό του 100 πράγματα που θα πρέπει να φέρει σε πέρας στο διάστημα

Ένας ιάπωνας δισεκατομμυριούχος αναχώρησε σήμερα, Τετάρτη, για το διάστημα με ρωσικό πύραυλο και πρόκειται να παραμείνει 12 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), σ' ένα ταξίδι που σηματοδοτεί την επιστροφή της Ρωσίας στον διαστημικό τουρισμό.
Ο τομέας αυτός, στον οποίο η Ρωσία έχει χάσει έδαφος απέναντι στις ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες, ιδιαίτερα τη SpaceX, γνωρίζει νέο ενδιαφέρον και αποτελεί ένα εν δυνάμει οικονομικό μάννα.
Ο εκκεντρικός 46χρονος Maezawa, ο οποίος έκανε περιουσία με το εμπόριο ειδών μόδας στο Ίντερνετ, και ο βοηθός του, απογειώθηκαν από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν όπως ήταν προγραμματισμένο.
Η πτήση μέσα στη διαστημική κάψουλα αναμένεται να διαρκέσει έξι ώρες και το σκάφος αναμένεται να προσδεθεί στο ρωσικό τμήμα του ISS στις 15:41, ώρα Ελλάδας.
Το πρωί, ο δισεκατομμυριούχος, ο βοηθός του και ο κοσμοναύτης Mushurkin, ο οποίος θα είναι ο πιλότος του Soyuz, είχαν αναχωρήσει με χαμόγελα από το ξενοδοχείο τους στο Μπαϊκονούρ υπό τους ήχους ενός σοβιετικού τραγουδιού που ακούγεται παραδοσιακά για όλους τους κοσμοναύτες πριν από κάθε διαστημική πτήση.
Το τραγούδι αυτό -για τους κοσμοναύτες που νοσταλγούν το σπίτι τους- τραγουδήθηκε εν μέρει στα ιαπωνικά.
«Τα όνειρα πραγματοποιούνται», έγραψε σήμερα 8/12 το πρωί στο Twitter ο Maezawa.
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, καθώς όμως είναι ένας αληθινός φίλος, ανησυχώ γι' αυτόν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πριν από την απογείωση ο Sugimoto, ο οποίος λέει πως γνωρίζει τον δισεκατομμυριούχο εδώ και 17 χρόνια και ήρθε στο Μπαϊκονούρ για να τον δει να πετάει προς το διάστημα.
Οι δύο διαστημικοί τουρίστες θα περάσουν 12 ημέρες μέσα στο διαστημικό σταθμό, μια διαμονή που ο Hirano θα καταγράψει στο YouTube για λογαριασμό του Maezawa και μαζί μ' αυτόν.
Ο κοσμοναύτης Mishurkin είπε πως οι σύντροφοί του θα έχουν φορτωμένο πρόγραμμα.
Έχει προγραμματίσει μαζί τους ένα «φιλικό» τουρνουά μπάντμιντον σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.
Ο δισεκατομμυριούχος έχει ορίσει για τον εαυτό του 100 πράγματα που θα πρέπει να φέρει σε πέρας στο διάστημα.
Προηγουμένως και επί πολλές εβδομάδες, ο ίδιος και ο βοηθός του προετοιμάζονταν στην Πόλη των Άστρων, η οποία έχει οικοδομηθεί στα χρόνια του 1960 κοντά στη Μόσχα για να εκπαιδεύονται γενιές κοσμοναυτών.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον ISS επτά άτομα, ανάμεσά τους δύο Ρώσοι και ένας Ιάπωνας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης