Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Bolsonaro «Πρόσωπο της Χρονιάς» για τους αναγνώστες του περιοδικού Τime

Ο Bolsonaro «Πρόσωπο της Χρονιάς» για τους αναγνώστες του περιοδικού Τime
Ο Bolsonaro, είναι ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους ηγέτες στον κόσμο και αντιμετωπίζει αυξημένες αποδοκιμασίες για τον χειρισμό της οικονομίας και ευρεία κριτική από πολιτικούς, δικαστήρια και ειδικούς της δημόσιας υγείας για υποβάθμιση της σοβαρότητας του COVID-19

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Bolsonaro ”κέρδισε” στη δημοσκόπηση του περιοδικού TIME και αναδείχθηκε ως το ”Πρόσωπο της Χρονιάς” γαι το 2021 από τους αναγνώστες.
Αν και επιλέχθηκε ως το πρόσωπο με την μεγαλύτερη επιρροή αυτό δεν σημαίνει πως αυτή είναι θετική, αλλά ισχυρή.
Εξάλλου ο Bolsonaro, είναι ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους ηγέτες στον κόσμο και αντιμετωπίζει αυξημένες αποδοκιμασίες για τον χειρισμό της οικονομίας και ευρεία κριτική από πολιτικούς, δικαστήρια και ειδικούς της δημόσιας υγείας για υποβάθμιση της σοβαρότητας του COVID-19 και την επίδειξη σκεπτικισμού σχετικά με το εμβόλιο.
Πρόσφατα, ο Bolsonaro δέχθηκε πυρά από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας, το οποίο διέταξε επίσημη έρευνα σε βάρος του σχετικά με τα σχόλια που έκανε στις 24 Οκτωβρίου ισχυριζόμενος ψευδώς ότι η λήψη των εμβολίων κατά του κορωνοϊού θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα προσβολής από AIDS.
Μάλιστα Το Facebook και το Instagram απέσυραν το βίντεο με τις δηλώσεις του.
Επίσης δέχεται σφοδρή κριτική και την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, που επί της προεδρία του καταγράφει ρεκόρ στα ποσοστά αποψίλωσης. Για το θέμα έχει γίνει και προσφυγή σε βάρος του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Από τους περισσότερους από τα 9εκατ. αναγνώστες πάντως που ψήφισαν για το πρόσωπο ή πρόσωπα με την μεγαλύτερη επιρροή —αρνητική ή θετική — ο Bolsonaro έλαβε το 24% 
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump —ο οποίος κατηγορείται πως υποκίνησε τις ταραχές στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου και σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024— ήρθε στη δεύτερη θέση στη δημοσκόπηση των αναγνωστών, με 9% των ψήφων.
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πρώτης γραμμής που εργάζονται ακούραστα για να σώσουν ζωές εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19 ήρθαν στην τρίτη θέση με 6,3% των ψήφων.
Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Ρώσος δικηγόρος και ακτιβιστής κατά της διαφθοράς Navalny ο οποίος μετά την ανάρρωσή του από μια σχεδόν θανατηφόρα δηλητηρίαση, επέστρεψε στη Ρωσία τον Ιανουάριο. Οι ρωσικές αρχές τον συνέλαβαν και παραμένει φυλακισμένος. Ο Navalny έλαβε το 6% των ψήφων των αναγνωστών.
Τέλος, οι επιστήμονες που βοήθησαν στην ανάπτυξη εμβολίων που σώζουν ζωές κατά του COVID-19 ήρθαν στην πέμπτη θέση με 5,3% των ψήφων.
Πέρυσι, οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, εργαζομένων σε ντελίβερι και εργαζομένων σε παντοπωλεία, κέρδισαν τη δημοσκόπηση των αναγνωστών επειδή έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να εξυπηρετήσουν το κοινό κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας.
Το πρόσωπο της χρονιάς για το 2021, που επιλέχθηκε από τους συντάκτες του TIME, θα αποκαλυφθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης