Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ενέκρινε η Βουλή το νομοσχέδιο για την αύξηση του ορίου του χρέους - Στη Γερουσία ο λόγος

ΗΠΑ: Ενέκρινε η Βουλή το νομοσχέδιο για την αύξηση του ορίου του χρέους - Στη Γερουσία ο λόγος
Με 222 ψήφους υπέρ και 212 κατά υπερψήφισε η Βουλή το νομοσχέδιο
Σχετικά Άρθρα

Στην έγκριση του νομοσχεδίου για την αύξηση του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ προχώρησε με 222 ψήφους υπέρ και 212 ψήφους κατά η Βουλή των Αντιπροσώπων.
Πλέον για να εγκριθεί το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει και από τη Γερουσία αύριο Πέμπτη 9/12.
Σημειώνεται πως σήμερα το όριο δανεισμού ανέρχεται στα 28,9 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Εφόσον δεν ψηφιστεί έως τις 15 Δεκεμβρίου το νομοσχέδιο από το Κογκρέσο, τότε υπάρχει ο κίνδυνος οι ΗΠΑ να κηρύξουν στάση πληρωμών με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αμερικανική και την παγκόσμια οικνομία.
Το όριο του χρέους, το οποίο είναι το μέγιστο ποσό που μπορούν να δανειστούν οι ΗΠΑ, ορίζεται από το Κογκρέσο.
Το ποσό αυτό πρέπει είτε να αυξηθεί είτε να ανασταλεί ως τη 15η Δεκεμβρίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα είναι πλέον σε θέση να αποπληρώνει τις οφειλές της στους πιστωτές της και θα αναγκαστεί να μειώσει δραματικά τις δαπάνες της.

Όχι από Ρεπουμπλικάνους

Με εξαίρεση έναν βουλευτή, οι Ρεπουμπλικάνοι καταψήφισαν το νομοσχέδιο, κατηγορώντας την κυβέρνηση Biden για την αύξηση του πληθωρισμού.
Από την πλευρά τους οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν πως η αύξηση του ορίου δανεισμού είναι απαραίτητη προκειμένου να καλυφθεί το κόστος από τις περικοπές των φόρων και την αύξηση των δαπανών κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Trump.
Πλέον, ο λόγος περνά στη Γερουσία, όπου και χρειάζεται πλειοψηφία 60 Γερουσιαστών για να περάσει το νομοσχέδιο, κάτι που σημαίνει πως απαιτεί και τις ψήφους Ρεπουμπλικάνων.
Πάντως, ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Mitch McConnell έστειλε σαφές μήνυμα ότι το κόμμα του θα διευκολύνει την ψήφιση του νομοσχέδιο.
«Θεωρώ πως είναι προς το συμφέρον της χώρας να αποφευχθεί η στάση πληρωμών.
Θα το ψηφίσουμε την Πέμπτη» υποστήριξε ο McConnell.
Εφόσον περάσει το νομοσχέδιο, το Κογκρέσο αναμένεται να συζητήσει το κολοσσιαίο πρόγραμμα ύψους 1,75 τρισεκατομμυρίων δολαρίων των κοινωνικών και οικολογικών επενδύσεων της κυβέρνησης Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης