Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Παράταση του lockdown μόνο για ανεμβολίαστους

Αυστρία: Παράταση του lockdown μόνο για ανεμβολίαστους
Οι ανεμβολίαστοι θα παραμείνουν σε καθεστώς lockdown μετά την άρση, την Κυριακή, του lockdown για τον γενικό πληθυσμό
Σχετικά Άρθρα
Οι ανεμβολίαστοι θα παραμείνουν σε καθεστώς lockdown μετά την άρση, την Κυριακή, του lockdown για τον γενικό πληθυσμό, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Karl Nehammer, μια ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Μετά την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού και τα πρόστιμα, η Αυστρία επανέρχεται στην πρακτική του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων, η οποία είχε προκαλέσει εξαρχής σφοδρές αντιδράσεις.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Nehammer, δεν είναι πλέον ζήτημα το αν το γενικό lockdown θα λήξει την Κυριακή, όπως είναι προγραμματισμένο, αλλά με ποιον τρόπο θα λήξει και οι διαβουλεύσεις για αυτό θα πραγματοποιηθούν αύριο.
Το διάρκειας δύο εβδομάδων lockdown στην Αυστρία είχε στόχο να καταπολεμήσει την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που είχαν ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ με τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα θέατρα, τα μουσεία και τα μη απαραίτητα καταστήματα κλειστά και μόνο οι παραγγελίες σε πακέτο να επιτρέπονται.
Επιπλέον, τα ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά για τους τουρίστες.
Μια εβδομάδα πριν από την επιβολή γενικού απαγορευτικού,  οι ανεμβολίαστοι είχαν μπει σε lockdown και τους απαγορευόταν η είσοδος σχεδόν σε όλα τα μέρη εκείνα που είναι σήμερα κλειστά και τους επιτρεπόταν να βγαίνουν από το σπίτι τους για μόνο για τους ίδιους, λίγους λόγους που ισχύει τώρα για το κοινό, όπως η μετάβαση στην εργασία.

Αναμένονται διευκρινίσεις

"Το lockdown για τους ανεμβολίαστους παραμένει", ανέφερε ο Αυστριακός καγκελάριος στη συνέντευξη Τύπου επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι τα μέτρα για τον ευρύτερο πληθυσμό θα αρθούν την Κυριακή όπως είναι προγραμματισμένο.
Ωστόσο, πρέπει να επιλυθούν οι λεπτομέρειες, το οποίο θα γίνει αύριο Τετάρτη σε συνάντηση που θα έχει η κυβέρνηση και οι ασκούντες επιρροή κυβερνήτες των 9 επαρχιών της Αυστρίας
"Για όλους τους ανεμβολίαστους, που υποφέρουν από το γεγονός ότι παραμένουν σε lockdown, υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόταση: μπορείτε να βγείτε από αυτό το καθεστώς αν αρπάξετε την ευκαιρία και εμβολιαστείτε", δήλωσε ο Nehammer και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να ενθαρρύνει όσους περισσότερους γίνεται να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.
Ερωτηθείς αν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν και πάλι το σαββατοκύριακο ο αυστριακός καγκελάριος απάντησε ότι αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί με τους επαρχιακούς κυβερνήτες και ο στόχος είναι να ανοίξουν εκ νέου όσες περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται.
Το ερώτημα που παραμένει, είπε, είναι ποια μέτρα ασφαλείας και ποιοι περιορισμοί θα πρέπει να υιοθετηθούν.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και πρόστιμα

Υπενθυμίζεται ότι στην Αυστρία καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους πολίτες άνω των 14 ετών από την 1η Φεβρουαρίου του 2022, όπως προβλέπει σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Όσοι δεν εμβολιάζονται, θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 600 ευρώ ανά τρεις μήνες.
Όπως προβλέπεται, εξαιρέσεις θα αποτελούν όσοι είναι κάτω των 14 ετών, οι έγκυες, οι αναρρώσαντες από την Covid-19 έως και έξι μήνες μετά το θετικό τεστ και όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας.Το πρόστιμο θα μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 3.600 ευρώ ανά δόση εμβολίου που θα προγραμματίζεται από τις αρμόδιες αρχές και δεν θα πραγματοποιείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης