Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Biden σε Putin για οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία

Προειδοποίηση Biden σε Putin για οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία
Οι πρόεδροι Biden και Putin θα μιλήσουν αύριο μέσω βιντεοκλήσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα προειδοποιήσει τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin για τις σοβαρές οικονομικές συνέπειες που θα υποστεί η Ρωσία, εάν προχωρήσει σε μια εισβολή στην Ουκρανία, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Οι πρόεδροι Biden και Putin θα μιλήσουν αύριο μέσω βιντεοκλήσης, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν τη Ρωσία να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας, αφού η Μόσχα συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες της στα ουκρανικά σύνορα.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος, που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ενόψει της επικοινωνίας των δύο ηγετών, είπε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους για να δώσουν μια ισχυρή απάντηση, στην περίπτωση που συμβεί μια εισβολή.
Τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα επιβάλουν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken σχεδιάζει να μιλήσει σήμερα τηλεφωνικά με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodimir Zelensky και ο Biden θα του μιλήσει τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε.
Ο Μπάιντεν θα μιλήσει επίσης σήμερα με τους Ευρωπαίους συμμάχους του, ενόψει της αυριανής επικοινωνίας του με τον Biden.
Οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν αν ο Biden έχει λάβει απόφαση για στρατιωτική κλιμάκωση στην Ουκρανία, όμως διαθέτει την ικανότητα να το κάνει, πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Επέμεινε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν μια σύγκρουση με τη Ρωσία αλλά, εφόσον χρειαστεί, θα επιβάλλουν ουσιαστικές συνέπειες για επιβλαβείς ενέργειες.
Ο Biden σκοπεύει να ενθαρρύνει τον Putin να επιστρέψει στις συνομιλίες μέσω διπλωματικών μέσων, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας του Μινσκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης