Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρουαζιερόπλοιο πλήρως εμβολιασμένων μολύνθηκε από covid 19

Κρουαζιερόπλοιο πλήρως εμβολιασμένων μολύνθηκε από covid 19
Όλα τα μέλη του πληρώματος και οι επιβάτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι για τον COVID-19, δήλωσαν οι Υπηρεσίες Υγείας της Λουιζιάνα

Τουλάχιστον 10 κρούσματα COVID-19 έχουν αναφερθεί σε κρουαζιερόπλοιο της Norwegian Cruise Line που αποβιβάζει στη Νέα Ορλεάνη, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.
Όλα τα μέλη του πληρώματος και οι επιβάτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι για τον COVID-19, δήλωσαν οι Υπηρεσίες Υγείας της Λουιζιάνα.
«Ο Κυβερνήτης John Bel Edwards, το Υπουργείο Υγείας της Λουιζιάνα, η πόλη της Νέας Ορλεάνης και το λιμάνι της Νέας Ορλεάνης γνωρίζουν και συνεργάζονται στενά με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για το περιστατικό», ανέφεραν σε ανακοίνωση τους οι Υπηρεσίας υγείας της Λουιζιάνα.
Το κρουαζιερόπλοιο της Norwegian Cruise Line είχε αποπλεύσει από τη Νέα Ορλεάνη στις 28 Νοεμβρίου, κάνοντας στάσεις σε Μεξικό, Ονδούρα και Μπελίζ.
Οι υπηρεσίες Υγείας δήλωσαν ότι πάνω από 3.200 άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο.
Η Norwegian Cruise Lines «έχει τηρήσει τα κατάλληλα πρωτόκολλα καραντίνας και απομόνωσης καθώς εντοπίστηκαν νέα κρούσματα στο πλοίο».
Όλοι οι επιβαίνοντες θα υποβληθούν σε εξετάσεις για COVID-19 πριν από την αναχώρηση και θα λάβουν καθοδήγηση για τη δημόσια υγεία μετά την έκθεση και την καραντίνα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).
Τα άτομα που θα βρεθούν θετικά στον COVID-19 είτε θα ταξιδέψουν στα σπίτια τους είτε θα απομονωθούν σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, ανέφερε η υπηρεσία υγείας.
«Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο πλοίο είναι ασυμπτωματικά», δήλωσε εκπρόσωπος της Norwegian Cruise Line, προσθέτοντας ότι «πέρα από την απαίτηση να είναι πλήρως εμβολιασμένοι το 100% των επισκεπτών και του πληρώματος, σύμφωνα με τα ολοκληρωμένα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας της εταιρείας, έχουμε εφαρμόσει διαδικασίες καραντίνας, απομόνωσης και εντοπισμού επαφών για τα κρούσματα.»
SHIP_bn.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης