Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη πορεία κατά των περιοριστικών μέτρων για Covid στις Βρυξέλλες – Πορεία στα γραφεία της ΕΕ

Μεγάλη πορεία κατά των περιοριστικών μέτρων για Covid στις Βρυξέλλες – Πορεία στα γραφεία της ΕΕ

Νέα μεγάλη κινητοποίηση για τα περιοριστικά μέτρα πραγματοποιήθηκε στη βελγική πρωτεύουσα

Σχετικά Άρθρα

Εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία την Κυριακή (5/12/2021) στο κέντρο των Βρυξελλών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, που επιβλήθηκαν από τη βελγική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της τελευταίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (3/12).
Βέλγοι πολίτες φωνάζοντας «Ελευθερία! Ελευθερία!" και κρατώντας πανό που έγραφαν «Ενωμένοι για την ελευθερία, τα δικαιώματά μας και τα παιδιά μας» πορεύθηκαν προς τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έναντι του Covid.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα

Την Παρασκευή (3/12), ο Bέλγος πρωθυπουργός Alexander De Croo ανακοίνωσε ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν για την περίοδο των εορτών μια εβδομάδα νωρίτερα, και τα παιδιά πρέπει πλέον να φορούν μάσκες από την ηλικία των 6 ετών.
Οι εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους θα επιτρέπονται μόνο με μέγιστο αριθμό 200 ατόμων.
Προηγουμένως, η βελγική κυβέρνηση αποφάσισε τα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 23:00 για τρεις εβδομάδες.
Τις τελευταίες μέρες υπήρχε έντονη φημολογία, πως η εστίαση θα έκλεινε στις 20:00 αλλά επί του παρόντος το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να μην προβεί σε αυτό το βήμα, όπως γράφει το Bloomberg.
Με βάσει τα τελευταία στοιχεία, το Βέλγιο μετρά περί τα 17.860 κρούσματα καθημερινά καταγράφοντας αύξηση 6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 4%. Περισσότεροι από 3.700 άνθρωποι νοσηλεύονται με τον ιό, 821 από αυτούς στην εντατική.
Περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την έναρξη της πανδημίας το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης