Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής καταστολή στη Γαλλία: Αστυνομικοί εκφοβίζουν πελάτες εστιατορίων και cafes για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid

Πρωτοφανής καταστολή στη Γαλλία: Αστυνομικοί εκφοβίζουν πελάτες εστιατορίων και cafes για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid
Οι σκηνές εκφοβισμού έγιναν συνηθισμένες την πρώτη ημέρα που η Γαλλία επέβαλε το «πράσινο πιστοποιητικό» τον Αύγουστο, καταγγέλλουν παθόντες
Σχετικά Άρθρα

Πρωτοφανές φαινόμενο αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγράφει βίντεο που ελήφθη σε περιοχή έξω από το Παρίσι το οποίο δείχνει ένστολους αστυνομικούς μέσα σε ένα εστιατόριο να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολίων των πελατών στη μέση των γευμάτων τους.
Οι αστυνομικοί φαίνονται να σκαρφαλώνουν πάνω από το τραπέζι καθώς ασκούν παρενόχληση τους πελάτες προκειμένου να τους δείξουν τα «πράσινα» πιστοποιητικά εμβολιασμου.
Μια ηλικιωμένη γυναίκα φαίνεται να είναι κάπως μπερδεμένη από τους ελέγχους καθώς καθυστερεί στην επίδειξη των ιατρικών της πιστοποιητικών.

Περιπολίες και εκφοβισμός

«Οι Ναζί επέστρεψαν στο Παρίσι», σχολίασε ο Benny Johnson, αποτυπώνοντας το κλίμα τρομοκρατίας .
Όπως τονίζεται από πολλούς πολίτες., τέτοιες σκηνές ήταν συνηθισμένες την πρώτη μέρα που η Γαλλία επέβαλε το σχέδιο διαβατηρίων εμβολίων τον Αύγουστο.
Αστυνομικοί εθεάθησαν να περιπολούν καφετέριες σε καφετέριες και μπαρ απαιτώντας να δουν απόδειξη εμβολιασμού, ακόμη και για άτομα που κάθονταν έξω.
Ωστόσο, μόλις μια εβδομάδα αργότερα φάνηκε ότι η δράση υψηλής ορατότητας, όπως αποκλήθηκε  ήταν απλώς μια μορφή εκφοβισμού για να εξαναγκαστούν οι άνθρωποι να συμμορφωθούν μετ τα καταναγκαστικά μέτρα και ότι τέτοιες περιπολίες θα γίνονταν ρουτίνα.
ΝΑΖΖΖΖΖΖΖΖΖ.PNG
Ανταρσία των επιχειρήσεων

Περισταστικά που περιγράφονται από τον πρώην μηχανικό λογισμικού της Google, Mike Hearn, υποδηλώνουν ότι τα περισσότερα εστιατόρια, καφετέριες και άλλες επιχειρήσεις στη Γαλλία δεν εφαρμόζουν το αμφιλεγόμενο σύστημα.
«Σε μια τετραήμερη παραμονή μου ζητήθηκε να δείξω ένα έγκυρο ‘'πάσο’' ακριβώς… μηδέν φορές..
Η συμμόρφωση είναι απολύτως προσχηματική και συχνά… χαμηλότερη», έγραψε ο Hearn, επισημαίνοντας την αγανάκτηση των επιχειρηματιών.

Φόβος και πειθάρχηση

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες εδώ και μήνες εφαρμόζουν το μέτρο των ψηφιακών πιστοποιητικών.
Όπως έχει ήδη σημειώσει το BN, μια έρευνα από ειδικούς στην Ισπανία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πιστοποιητικά δεν έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση των ποσοστών μόλυνσης από τον COVID-19.
Ωστόσο, λειτουργούν…καλά στο να κρατούν τους ανθρώπους «κλειδωμένους» σε μια κατάσταση φόβου και πειθάρχησης.
σμουτςςςςςςς.PNG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης