Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πως τα εμβόλια σαμποτάρουν την φυσική ανοσία κατά του covid 19 – Εφαρμόζεται η στρατηγική του Γαλάζιου Ωκεανού

Πως τα εμβόλια σαμποτάρουν την φυσική ανοσία κατά του covid 19 – Εφαρμόζεται η στρατηγική του Γαλάζιου Ωκεανού

Τα εμβόλια για τον COVID θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ευρέως φάσματος έμφυτη ανοσία μας τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό

Η «Στρατηγική του Γαλάζιου Ωκεανού» κατά την οποία μια επιχειρηματική στρατηγική προωθεί τη δημιουργία μιας νέας αγοράς δημιουργίας τεχνητής ανοσίας, σε αντίθεση με την ανοσία ευρέος φάσματος αναδεικνύεται σε πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όσο δυστοπική και να φαίνεται μια διαδικασία τεχνικής ανοσίας, όπως όλα δείχνουν προτιμάται από την ελίτ των φαρμακευτικών, λόγω των κεφαλαίων που διακυβεύονται.
Το μοντέλο βασίζεται στη «Στρατηγική του Γαλάζιου Ωκεανού», η οποία είναι μια επιχειρηματική στρατηγική που «προτείνει τη δημιουργία μιας ολοκαίνουργιας αγοράς (ένας γαλάζιος ωκεανός) — σε αντίθεση με την προσπάθεια ανταγωνισμού σε μια υπάρχουσα αγορά (έμας κόκκινος ωκεανός).
Για παράδειγμα, όταν το Διαδίκτυο εισήχθη σε εμπορική χρήση, ήταν μια ολοκαίνουργια αγορά και ένας «γαλάζιος ωκεανός», αφού δεν υπήρχε τέτοια αγορά πριν.
Η εισαγωγή του Διαδικτύου δημιούργησε έναν εντελώς νέο «χώρο» που θα μπορούσε να κερδηθεί με διαφορετικούς τρόπους.
Τα νέα εμπορικά σύνορα του σήμερα είναι το βιολογικό βασίλειο και το ανθρώπινο σώμα, «το σώμα ως πλατφόρμα».
Με τους σημερινούς όρους της αγοράς, το ανθρώπινο σώμα έχει τη δυνατότητα αγοράς ενός φυσικού πόρου.

Απορρίπτεται η φυσική ανοσία

Όμως για να το πετύχουν αυτό, απορρίπτουν τη φυσική ανοσία.
Ένα υγιές άτομο με φυσική ανοσία μπορεί να είναι ένα ευτυχισμένο άτομο — αλλά για έναν επιχειρηματία βιοτεχνολογίας του 2021, που βλέπει το ανθρώπινο σώμα ως αγορά που πρέπει να κυριαρχήσει, είναι σκέτη προσβολή.
Από τη σκοπιά αυτού του επιχειρηματία, είναι επιθυμητή η αντικατάσταση της φυσικής ανοσίας των τελευταίων εκατομμυρίων ετών με ένα πλήρως τεχνητό εργαλείο που απαιτεί «συνδρομή» καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου είναι επιθυμητή.
Η αντικατάσταση της φυσικής ανοσίας με ένα τεχνητό εργαλείο είναι μια πολύ επιτυχημένη περίπτωση δημιουργίας μιας ολοκαίνουργιας αγοράς («αγορά τεχνητής ανοσίας»).
Μια δια βίου συνδρομή στην τεχνητή ανοσία, με ένα συνεχώς διευρυνόμενο φάσμα απαραίτητων «αναβαθμίσεων» είναι πολύ πιο κερδοφόρα από κάποια παραδοσιακά καταστήματα που πωλούν βιταμίνες.
Ακόμα καλύτερα, εάν η τεχνητή ανοσία καταστρέφει τη φυσική ανοσία, η πίστη των πελατών είναι εγγυημένη...

Μυστικά που αποκαλύφθηκαν

Ακόμη δεν είναι σαφές εάν τα εμβόλια COVID έχουν τη δυνατότητα να υπονομεύσουν τη φυσική φυσική ανοσία ευρέος φάσματος.
Ωστόσο, κυκλοφόρησαν μια σειρά από μελέτες και φαίνονται ανησυχητικές.

Πολυπλοκότητα Εγγενούς Ανοσολογικής Απόκρισης

Πριν εμβαθύνει κανείς στις μελέτες σχετικά με τα εμβόλια mRNA και τον αντίκτυπό τους στην ανοσία των ανθρώπων, πρέπει να γίνει κατανοητό το πώς λειτουργεί η ανοσολογική απόκριση γενικά, με απλούς όρους.
Η έμφυτη ανοσολογική απόκριση είναι ένας πολύ περίπλοκος, συντονισμένος χορός μεταξύ διαφορετικών τύπων κυττάρων και υποδοχέων.
Όλη την ημέρα, το σώμα μας καταπολεμά διάφορες μεταλλάξεις (δηλαδή πιθανούς καρκίνους, για παράδειγμα), κρατώντας υπό έλεγχο ιούς σε λανθάνουσα κατάσταση κ.λπ.
Όταν το σώμα μας βρίσκεται στη φυσική του κατάσταση, το ανοσοποιητικό μας σύστημα εκπαιδεύεται για να κάνει τη δουλειά.
Ακριβώς όπως ένας αθλητής ή ένας πιανίστας βελτιώνεται από την άσκηση, έτσι και διαφορετικά συστατικά του ανοσοποιητικού μας συστήματος βελτιώνονται από την έκθεση σε διαφορετικά παθογόνα και την επιτυχή καταπολέμησή τους.
Και ακριβώς όπως ένα άτομο που έχει λύσει μια συγκεκριμένη πρόκληση αποκτά μεγαλύτερη εμπειρία γενικά και αναπτύσσει την ικανότητα να επιλύει άλλες προκλήσεις πιο αποτελεσματικά, η φυσική μας ευρεία ανοσολογική απόκριση επίσης «μαθαίνει» σε γενικές γραμμές από την επίλυση συγκεκριμένων προκλήσεων.
Με τα εμβόλια - τα οποία σε έναν καλό κόσμο θα μπορούσαν να είναι μια χρήσιμη προσθήκη στο ιατρικό οπλοστάσιο, εάν σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με απόλυτη ακεραιότητα, ελέγχονται διεξοδικά και χρησιμοποιούνται χωρίς φανατισμό - είναι δύσκολο.
Το πρόβλημα είναι ότι η κατανόηση των επιστημόνων για την τεράστια πολυπλοκότητα του τρόπου με τον οποίο τα πάντα στο σώμα μας συνομιλούν μεταξύ τους είναι ακόμα πολύ περιορισμένη.
Έτσι, όταν σχεδιάζουν μια λύση σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα - ακόμη και με τις καλύτερες προθέσεις - δεν εξετάζουν απαραίτητα πώς η λύση τους επηρεάζει εμάς συνολικά.
Το ίδιο ισχύει και για τα ναρκωτικά, αυτό είναι απλώς η μυωπική φύση του τρόπου με τον οποίο γίνονται τα πράγματα στον πολιτισμό μας.

Εμβόλιο DTP: Ένα «φυσικό πείραμα» στην Αφρική

Για παράδειγμα, ακόμη και πριν εμφανιστούν τα εμβόλια mRNA στην αγορά, το 2017, δημοσιεύτηκε μια εντυπωσιακή μελέτη στο EBioMedicine.
Η μελέτη ονομάστηκε, «Η εισαγωγή του εμβολίου διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη και στοματικού εμβολίου πολιομυελίτιδας μεταξύ νεαρών βρεφών σε μια αστική αφρικανική κοινότητα: Ένα φυσικό πείραμα».
Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές παρατήρησαν ένα «φυσικό πείραμα» στο οποίο, για υλικοτεχνικούς λόγους, μια ομάδα μωρών έλαβε το εμβόλιο DTP και μια άλλη ομάδα μωρών όχι.
Ιδού το συμπέρασμά τους:
«Το DTP συσχετίστηκε με 5 φορές υψηλότερη θνησιμότητα από το να είναι κανείς μη εμβολιασμένος.
Καμία μελέτη δεν έχει δείξει ευεργετικά αποτελέσματα επιβίωσης του DTP.
Δυστυχώς, το DTP είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιο και το ποσοστό που λαμβάνει DTP3 χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως δείκτης της απόδοσης των εθνικών προγραμμάτων εμβολιασμού.
Ωστόσο, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο DTP μπορεί να σκοτώσει περισσότερα παιδιά από άλλες αιτίες από ό,τι σώζει από διφθερίτιδα, τέτανο ή κοκκύτη.
Αν και ένα εμβόλιο προστατεύει τα παιδιά από τη νόσο, μπορεί ταυτόχρονα να αυξήσει την ευαισθησία σε άσχετες λοιμώξεις».

Πιο σοφή η φύση

Αν επρόκειτο να ερμηνευτεί αυτή η τάση του κόσμου φιλοσοφικά, θα λέγαμε ότι η φύση είναι γενικά πιο σοφή από τους επιστήμονες - και έτσι όταν οι επιστήμονες προσπαθούν να ξεγελάσουν τη φύση με τη βία χωρίς να είναι ταπεινοί για το πόσο προσεκτικά παρατηρούν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους και χωρίς απόλυτη αγάπη για τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι βοηθούν —σχεδόν αναπόφευκτα υποτιμούν την πολυπλοκότητα της κατάστασης και παραβιάζουν κάτι— και μετά κάποιος πληρώνει το τίμημα.
Χωρίς απολύτως ειλικρίνεια για τους περιορισμούς κάποιου και χωρίς γνήσια αγάπη για τους ανθρώπους, η επιστήμη μετατρέπεται σε έναν ιμάντα μεταφοράς που βλάπτει.
Και αυτό είναι πριν προσθέσουμε την επιθυμία για έλεγχο και κέρδη στο μείγμα - και αυτό συμβαίνει σχεδόν παγκοσμίως, όχι μόνο στην ιατρική.

Πιθανές επιδράσεις του εμβολίου COVID στην έμφυτη ανοσοαπόκριση

Τώρα, όσον αφορά τα εμβόλια για τον COVID, βρισκόμαστε σε μια ακόμη πιο δύσβατη περιοχή, καθώς το προϊόν είναι νέο και πειραματικό.
Προκειμένου το εμβόλιο mRNA να εισέλθει στο σώμα και να του επιτραπεί από το σώμα να κάνει αυτό που έχει σχεδιαστεί για να κάνει στον ιδανικό κόσμο, η φυσική ανοσολογική αντίδραση του σώματος στο ξένο mRNA πρέπει να απενεργοποιηθεί — διαφορετικά θα επιτεθεί στον εισβολέα κατά την είσοδο του.
Έτσι, με την τρέχουσα τεχνολογία, ο «συναγερμός ασφαλείας» του σώματος απενεργοποιείται για να μπει το mRNA.
Αλλά φυσικά, ο ίδιος συναγερμός ασφαλείας είναι γενικά απαραίτητος από το σώμα και προς το παρόν είναι άγνωστο τι είδους μακροπρόθεσμη επίδραση έχει η απενεργοποίησή του στο πλαίσιο αυτών των εμβολίων στην ανοσία κάποιου.
Εάν πρόκειται να εξετάσουμε τις μελέτες που αρχίζουν να βγαίνουν τώρα, οι συνολικές επιπτώσεις της απενεργοποίησης του «συναγερμού» μπορεί να είναι, λοιπόν, ανησυχητικές.
Σύμφωνα με μια μελέτη του 2021 (δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους) από μια ομάδα επιστημόνων από την Ολλανδία και τη Γερμανία, με τίτλο «Το εμβόλιο BNT162b2 mRNA κατά του SARS-CoV-2 επαναπρογραμματίζει τόσο προσαρμοστικές όσο και έμφυτες ανοσολογικές αποκρίσεις», το εμβόλιο «τροποποίησε την παραγωγή φλεγμονωδών κυτοκινών από έμφυτα ανοσοκύτταρα μετά από διέγερση τόσο με ειδικά (SARS-CoV-2) όσο και με μη ειδικά (ιικά, μυκητιακά και βακτηριακά) ερεθίσματα.
Η απόκριση των εγγενών ανοσοκυττάρων στους συνδέτες TLR4 και TLR7/8 ήταν χαμηλότερη μετά τον εμβολιασμό BNT162b2, ενώ οι αποκρίσεις κυτοκίνης που προκαλούνται από μύκητες ήταν ισχυρότερες».
Με άλλα λόγια, η ένεση BNT162b2 τροποποίησε την έμφυτη ανοσολογική απόκριση και φαινομενικά αποδυνάμωσε ορισμένες πτυχές της, και κανείς δεν γνωρίζει ή δεν κατανοεί πραγματικά τις λεπτομέρειες και τις πολύ μακροπρόθεσμες συνέπειες.
Επίσης, το DNA και το RNA διεγείρουν το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα των θηλαστικών μέσω της ενεργοποίησης υποδοχέων τύπου Toll (TLRs)…
Δείχνουμε ότι το RNA σηματοδοτεί μέσω των ανθρώπινων TLR3, TLR7 και TLR8, αλλά ενσωματώνει τροποποιημένους νουκλεοσίτες m5C, m6A, m5U, s2U ή ψευδοειδές καταστρέφει τη δραστηριότητα».

Ενεργοποίηση προηγουμένως αδρανών ή ελεγχόμενων παθογόνων;

Υπάρχουν πρόσφατες μελέτες που εξετάζουν τις κλινικές επιπτώσεις της λήψης των εμβολίων για τον COVID στην ευρεία ανοσία των ανθρώπων;
Υπάρχουν μερικά.
Αυτή η μελέτη με τίτλο «Επανενεργοποίηση του ιού της ηπατίτιδας C μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 – Αναφορά περίπτωσης», αξίζει να αναφερθεί λεπτομερώς:
«Υλικά και μέθοδοι: Εδώ, αναφέρουμε μια περίπτωση 82χρονου ασθενούς με άνοια που εισήχθη σε οίκο ευγηρίας στην Ολλανδία.
Μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, πραγματοποιήθηκαν φυσικές εξετάσεις και εργαστηριακές εξετάσεις.
Αποτελέσματα: Είχε επανενεργοποίηση λοίμωξης από ηπατίτιδα C μετά τον εμβολιασμό με Pfizer-BioNTech COVID-19 που βασίζεται σε mRNA.
Αυτή η επανενεργοποίηση εκδηλώθηκε με ίκτερο, απώλεια συνείδησης, ηπατικό κώμα και θάνατο.

Συμπέρασμα: Αυτή η επανενεργοποίηση του ιού της ηπατίτιδας C μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech για τον COVID-19 υποδηλώνει την ανάγκη κριτικής εξέτασης των ατόμων με προηγούμενη λοίμωξη από HCV και εξετάζονται για εμβολιασμό κατά του COVID-19».

Συμπέρασμα 2: Δυστυχώς, φαίνεται ότι τα εμβόλια για τον COVID θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ευρέως φάσματος έμφυτη ανοσία μας τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης