Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στη Γερουσία η ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού για αποτροπή shutdown έως τον Φεβρουάριο

ΗΠΑ: Στη Γερουσία η ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού για αποτροπή shutdown έως τον Φεβρουάριο
Ενέκρινε η Βουλή με 221 ψήφους υπέρ και 212 κατά
Σχετικά Άρθρα

Την έγκριση της στον προσωρινό προϋπολογισμό, κάτι που σημαίνει πως αποτρέπεται έως τον Φεβρουάριο ο κίνδυνος ενός shutdown, να ανασταλούν δηλαδή οι λειτουργίες των υπηρεσιών του Ομοσπονδιακού κράτους, έδωσε η Βουλή ων Αντιπροσώπων.
Μόλις ένα μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων τάχθηκε υπέρ του προσωρινού προϋπολογισμού, που πέρασε με 221 ψήφους υπέρ έναντι 212 κατά.
Ο λόγος τώρα περνάει στη Γερουσία, η οποία καλείται και αυτή να υπερψηφίσει τον προσωρινό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μη διακοπεί ακόμα και από αυτό το Σαββατοκύριακο η λειτουργία του ομοσπονδιακού κράτους.
Ωστόσο, Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές απειλούν να προκαλέσουν νέο shutdown σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια της κυβέρνησης Biden να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.
Το σώμα έχει προθεσμία να εγκρίνει τον προσωρινό προϋπολογισμό ως σήμερα Παρασκευή 3/12 τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα• το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).
Πέρα όμως από αυτήν την ψηφοφορία πιο κρίσιμη είναι η επόμενη προθεσμία, που αφορά το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού (28,9 τρισεκ. δολάρια), που θα έχει καλυφθεί τη 15η Δεκεμβρίου, κατά τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών.
Εάν το όριο δανεισμού δεν μεγεθυνθεί ή αρθεί, οι ΗΠΑ θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο να αναγκαστούν να κηρύξουν στάση πληρωμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης