Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov σε Blinken: Δεν θέλουμε σύγκρουση με την Ουκρανία – Προειδοποιήσεις ΗΠΑ για συνέπειες

Lavrov σε Blinken: Δεν θέλουμε σύγκρουση με την Ουκρανία – Προειδοποιήσεις ΗΠΑ για συνέπειες
Άμεση απειλή η πρόθεση της Ουκρανίας να ανακτήσει τον έλεγχο της Κριμαίας αναφέρει το Κρεμλίνο
Σχετικά Άρθρα

Δεν θέλουμε σύγκρουση με την Ουκρανία υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov στον Αμερικάνο ομόλογό του Antony Blinken, σε μια συνάντηση που διήρκεσε μόλις 40 λεπτά και διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στο περιθώριο συνόδου του ΟΑΣΕ.
Ο Lavrov υποστήριξε πως ο πρόεδρος Putin έχει κάνει σαφές πως η Ρωσία δεν θέλει μια νέα σύγκρουση σε σχέση με την Ουκρανία παρά τις εντάσεις που αυξάνονται στην περιοχή.
Από την πλευρά του ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Antony Blinken προειδοποίησε τη Μόσχα πως θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες, αν συνεχίσει την αντιπαράθεση με την Ουκρανία, και ζήτησε να υπάρξει αποκλιμάκωση και διπλωματία.
«Ανησυχούμε βαθιά για τα σχέδια της Ρωσίας με προοπτική μια νέα επίθεση εναντίον της Ουκρανίας» υπογράμμισε ο Blinken.

Άμεση απειλή

Πάντως, η Ρωσία διατηρεί υψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης, υποστηρίζοντας πως συνιστά άμεση απειλή η δεδηλωμένη πρόθεση της Ουκρανίας να ανακτήσει τον έλεγχο της Κριμαίας.
«Στην πραγματικότητα το θεωρούμε άμεση απειλή προς της Ρωσία» είπε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου ότι «η απελευθέρωση της Κριμαίας αποτελεί στόχο μιας εθνικής φιλοσοφίας».
«Μια τέτοια διατύπωση σημαίνει ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα - περιλαμβανομένης της βίας - για να καταπατήσει το ρωσικό έδαφος» υποστήριξε ο Peskov, ο οποίος κατήγγειλε την επιθετική ρητορική της Ουκρανίας.
Μάλιστα ο Peskov εξέφρασε την ανησυχία και τον φόβο του για το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επιχειρήσεις της Ουκρανίας στα σύνορα με τη Ρωσία, αναφέροντας πως παραμένει υψηλή η πιθανότητα μιας στρατιωτικής κίνησης από το Κίεβο.
Υπενθυμίζεται πως από το 2014 μαίνονται μάχες στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ του στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι, αν και οι συγκρούσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά μετά τις ειρηνευτικές συμφωνίες του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης