Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Άλμα 21,9% στις τιμές παραγωγού - Πτώση της ανεργίας στο 7,3%

Ευρωζώνη: Άλμα 21,9% στις τιμές παραγωγού - Πτώση της ανεργίας στο 7,3%
Οι τιμές της ενέργειας ήταν ο κύριος λόγος πίσω από την ραγδαία αύξηση, σημειώνοντας άνοδο 16,8% σε μηνιαία βάση και 62,5% σε ετήσια
Άλμα άνω των εκτιμήσεων σημείωσαν οι τιμές παραγωγού της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο,  κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας, ενώ η ανεργία υποχώρησε ξανά καθώς η οικονομία συνέχισε να ανακάμπτει από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία.
Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, ανέφερε ότι οι τιμές παραγωγού (πληθωρισμός χονδρικής), αυξήθηκαν 5,4% σε μηνιαία βάση, σημειώνοντας άνοδο 21,9% σε επίπεδο έτους.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μηνιαία άνοδο 3,5% και ετήσια άνοδο 19,0%.
Οι τιμές της ενέργειας ήταν ο κύριος λόγος πίσω από την ραγδαία αύξηση, σημειώνοντας άνοδο 16,8% σε μηνιαία βάση και 62,5% σε ετήσια.
Οι τιμές παραγωγού μεταφράζονται σε υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές και τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός καταναλωτών έφτασε το 4,9%, μακράν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 ετών, από 4,1% έναν μήνα νωρίτερα και πολύ πάνω από τις προσδοκίες για 4,5%.

prices.png

Υποχώρηση της ανεργίας στο 7,3%

Η Eurostat ανακοίνωσε επίσης ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη συνέχισε να μειώνεται, υποχωρώντας στο 7,3% του εργατικού δυναμικού τον Οκτώβριο, όπως αναμενόταν από οικονομολόγους σε δημοσκόπηση του Reuters, από 7,4% τον Σεπτέμβριο.
Η Eurostat ανέφερε ότι ο αριθμός των ατόμων χωρίς εργασία μειώθηκε στα 12,045 εκατομμύρια τον Οκτώβριο από 12,109 τον Σεπτέμβριο.
anergia_4.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης