Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κύπρο σήμερα 2/12 ο Πάπας Φραγκίσκος – Ιστορικό ταξίδι

Στην Κύπρο σήμερα 2/12 ο Πάπας Φραγκίσκος – Ιστορικό ταξίδι
O Πάπας θα επισκεφθεί και την Ελλάδα από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Στην Κύπρο θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου ο Πάπας Φραγκίσκος, ιστορικό γεγονός καθώς αυτή είναι η δεύτερη φορά που ένας Πάπας επισκέπτεται το νησί.
Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, ο επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κύπρο το 2010.
Η επίσκεψη του Πάπα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός καθώς η Κύπρος θα βρεθεί τα επόμενα 24ωρα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει ο Πάπας με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κύπρου είναι το μεταναστευτικό, η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Κύπρο στο Βατικανό, οι αγνοούμενοι, η εμπορία προσώπων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κλιματική αλλαγή, καθώς και περιφερειακά ζητήματα.

Το πρόγραμμα

Ο Πάπας αναμένεται να φτάσει στη Λάρνακα στις 15:00 μετά το μεσημέρι, όπου στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχθεί η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου.
Μια ώρα αργότερα, στις 16.00, θα έχει συνάντηση με ιερείς, πιστούς, εκκλησιαστικούς συνδέσμους και κινήματα, στον Καθεδρικό Ναό των Μαρωνιτών της Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία, όπου ο ίδιος θα πραγματοποιήσει και Προσφώνηση.
Στις 17.15 θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής του στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, με τιμές αρχηγού Κράτους, ενώ στις 17.30 θα ξεκινήσει η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Στις 18.00 ο Πάπας θα συναντήσει εκπροσώπους αρχών της ΚΔ, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και το διπλωματικό σώμα, ενώ κατόπιν ο ίδιος και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προσφωνήσουν στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στις 20.30 ο ΠτΔ θα παραθέσει δείπνο στην Παπική Αντιπροσωπεία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρεσβεία

Για την επίσκεψη του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχουν ήδη διαπιστευτεί 77 δημοσιογράφοι που θα συνοδεύουν την αποστολή του, ενώ πέραν των 200 δημοσιογράφων που προέρχονται από 19 χώρες έχουν λάβει διαπίστευση για να καλύψουν το γεγονός.
Παράλληλα εκτιμάται ότι θα ταξιδέψουν στην Κύπρο εκατοντάδες πιστοί από γειτονικές χώρες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι θα παραστούν στην οικουμενική προσευχή της οποίας θα προΐσταται ο Ποντίφικας στην καθολική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία, αλλά και στη θεία λειτουργία στο ΓΣΠ.
Σημειώνεται ότι στις 24 Νοεμβρίου, το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε την εκμίσθωση κρατικής γης στην Κυβέρνηση του Βατικανού για ανέγερση Πρεσβείας στη Λευκωσία.
Η Κυβέρνηση του Βατικανού θα προβεί στην ανέγερση του οικοδομήματος μέσα σε περίοδο πέντε χρόνων από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής Σύμβασης Μίσθωσης, αφού εξασφαλίσει προηγουμένως, όλες τις απαιτούμενες άδειες από τις αρμόδιες Αρχές.
Ο Πάπας Φραγκίσκος θα παραμείνει στην Κύπρο έως το πρωί του Σαββάτου 4/12, οπότε θα αναχωρήσει για την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης