Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη για τον χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.784,3 δολ/ουγγιά

tags :
Ήπια κέρδη για τον χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.784,3 δολ/ουγγιά
Κέρδη για τον χρυσό παρά την αβεβαιότητα της αγοράς

Κέρδη κατέγραψαν σήμερα 1/12 τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, καθώς αρκετοί επενδυτές στράφηκαν στο πολύτιμο μέταλλο σαν στήριγμα έναντι της συνολικής αστάθειας της αγοράς εν μέσω παρατεταμένων ανησυχιών για τον αντίκτυπο της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού.
Τα futures του χρυσού σημείωσαν κέρδη +0,4% στα 1.784,30 δολάρια η ουγγιά.
Η ανάκαμψη του χρυσού ήρθε παράλληλα με μια απότομη ανάκαμψη στις χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι επενδυτές χρησιμοποίησαν την πτώση των τιμών για να στοιχηματίσουν ότι η τελευταία παραλλαγή του COVID-19 δεν θα εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη, υποδηλώνοντας ότι οι εισροές σε ασφαλές καταφύγιο μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρές όσο αναμενόταν.
Ενώ ο χρυσός μπορεί να ωφεληθεί καθώς τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με τη νέα παραλλαγή, το βασικό ερώτημα ως προς το τι θα κάνει η Fed παραμένει και ο χρυσός ενδέχεται να αντιμετωπίσει πίεση εάν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ της Παρασκευής επιβεβαιώσουν την ενίσχυση της αγοράς εργασίας, δήλωσε ο Ricardo Evangelista, ανώτερος αναλυτής στην ActivTrades.
Τα μειωμένα κίνητρα και οι αυξήσεις των επιτοκίων ωθούν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε άνοδο, αυξάνοντας το κόστος ευκαιρίας του χρυσού.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν αυστηρότερους κανόνες τεστ κατά της COVID-19 για τους ταξιδιώτες και περισσότερες χώρες έκλεισαν τα σύνορα εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την Όμικρον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης