Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed Beige Book: Μέτρια ανάπτυξη παρά την έντονη ζήτηση στις ΗΠΑ - Ραγδαία αύξηση στις τιμές, ελλείψεις σε προϊόντα και εργατικά χέρια

Fed Beige Book: Μέτρια ανάπτυξη παρά την έντονη ζήτηση στις ΗΠΑ - Ραγδαία αύξηση στις τιμές, ελλείψεις σε προϊόντα και εργατικά χέρια
Οι τιμές αυξήθηκαν με ισχυρό ρυθμό, με τις αυξήσεις να κλιμακώνονται σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Η οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε με μέτριο ρυθμό στις περισσότερες περιφέρειες κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου και στις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Beige Book της Fed.
Σε αρκετές περιφέρειες, παρά την έντονη ζήτηση, η ανάπτυξη περιορίστηκε από τις διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό.
Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν μετρίως.
Τα χαμηλά αποθέματα εμπόδισαν τις πωλήσεις ορισμένων ειδών.
Οι δραστηριότητες αναψυχής και φιλοξενίας αυξήθηκαν στις περισσότερες Περιφέρειες καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Delta υποχώρησε σε πολλές περιοχές.
Η οικοδομική δραστηριότητα γενικά αυξήθηκε αλλά συγκρατήθηκε από τη σπάνη υλικών και εργασίας.
Η ανάπτυξη της μεταποίησης ήταν σταθερή σε όλες τις Περιφέρειες, αν και οι ελλείψεις υλικών και εργατικού δυναμικού περιόρισαν την επέκταση.
Η ενεργειακή δραστηριότητα κινήθηκε γενικά σε υψηλότερα επίπεδα, η ανάπτυξη των επαγγελματικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών διέφερε ευρέως και η ζήτηση για υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη.
Οι προοπτικές για τη συνολική δραστηριότητα παρέμειναν θετικές, αλλά παραμένουν οι προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και της προσφοράς εργασίας.
Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί δυσκολεύουν τα πράγματα.

Τιμές

Οι τιμές αυξήθηκαν με μέτριο έως ισχυρό ρυθμό, με τις αυξήσεις να κλιμακώνονται σε όλους τους τομείς της οικονομίας.
Υπήρχαν ευρείας κλίμακας αυξήσεις στο κόστος εισροών που προκύπτουν από την ισχυρή ζήτηση για πρώτες ύλες και εργασία.
Ωστόσο, η ευρύτερη διαθεσιμότητα ορισμένων εισροών, ιδίως ημιαγωγών και ορισμένων προϊόντων χάλυβα, οδήγησε σε χαλάρωση.
Η ισχυρή ζήτηση γενικά επέτρεψε στις εταιρείες να αυξήσουν τις τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης