Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Έχουμε έτοιμους για χρήση πυρηνικούς πυραύλους

Lukashenko: Έχουμε έτοιμους για χρήση πυρηνικούς πυραύλους
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Λευκορώσου Προέδρου, η χώρα θα προτείνει στη Ρωσία να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της, εάν παρόμοια συστήματα του ΝΑΤΟ εμφανιστούν στην Πολωνία

Το σύνολο των εκτοξευτών πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων, που έχει στην κατοχή της η Λευκορωσία, είναι έτοιμοι για χρήση με εξαίρεση έναν, ανέφερε ο Πρόεδρος της χώρας, Lukashenko.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Λευκορώσου Προέδρου στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, η χώρα θα προτείνει στη Ρωσία να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της, εάν παρόμοια συστήματα του ΝΑΤΟ εμφανιστούν στην Πολωνία.
Νωρίτερα τον Νοέμβριο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg δήλωσε ότι η συμμαχία μπορεί να μεταφέρει πυρηνικά όπλα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, εάν η Γερμανία αρνηθεί.
«Γιατί έγινα εχθρός της Δύσης; Όχι, επειδή είμαι δικτάτορας. Αλλά, όλοι οι (πύραυλοι) Τοπόλ, εκτός από έναν, είναι λειτουργικοί και έτοιμοι για χρήση» ανέφερε ο κ. Lukashenko.
Ο ίδιος, προχώρησε και σε μια αποκάλυψη καθώς ισχυρίστηκε ότι ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας Boris Yelcen απαιτούσε να καταστραφούν αυτοί οι εκτοξευτές, καθώς δεχόταν πιέσεις από τους Αμερικανούς.
«Είπα όχι. Αλλά όταν η πίεση ήταν ανυπόφορη, για να ξέρετε, μπορώ να το αποδείξω και να το δείξω, ανατινάξαμε ένα οπλοστάσιο, που ήταν στο δάσος, αλλά οι τοποθεσίες δεν είναι μόνο 10 εκατοστά εκεί, είναι πολύ μεγάλη η περιοχή» κατέληξε ο Lukashenko.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης