Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι αγορές, ελπίδες για εμβόλια και Omicron - Ο DAX +1,9%, τα futures της Wall +0,9%

Ανακάμπτουν οι αγορές, ελπίδες για εμβόλια και Omicron - Ο DAX +1,9%, τα futures της Wall +0,9%
Ο κίνδυνος ο πληθωρισμός να κινηθεί υψηλότερα έχει αυξηθεί, τόνισε ο πρόεδρος της Fed, J. Powell
Σχετικά Άρθρα

Ανακάμπτουν τα διεθνή χρηματιστήρια από τις απώλειες που προκάλεσαν το βράδυ της Τρίτης οι δηλώσεις του προέδρου της Fed Jerome Powell, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ο υψηλός πληθωρισμός δεν είναι παροδικό φαινόμενο.
Στο μέτωπο της πανδημίας, θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το Ισραήλ σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου των BioNTech/Pfizer έναντι της μετάλλαξης Omicron για τον κορωνοϊό.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 1,9% στις 15.382 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 1,3% στις 7.153 μονάδες.
Στις 6.842 μονάδες με άνοδο 1,8% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 1,8% στις 26.288 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 1,7% στις 8.446 μονάδες.
Τα futures της Wall Street σημειώνουν άνοδο 0,9%.
Οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες ύστερα από έναν δύσκολο Νοέμβριο, αν και παραμένουν επιφυλακτικοί για το εάν το παραλλαγμένο στέλεχος Omicron θα πλήξει την οικονομική δραστηριότητα τους χειμερινούς μήνες.
Στο ταμπλό, οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης σημείωσαν άνοδο 2% αφού οι τιμές του χαλκού ανέκαμψαν καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες για το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, ενώ οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου κατέγραψαν άλμα 2,1% εν όψει συνεδρίασης του ΟΠΕΚ, κατά την οποία οι μεγάλοι παραγωγοί θα συζητήσουν πώς θα αντιδράσουν σε πιθανή μείωση της ζήτησης.

Ευρωζώνη: Σταθεροποιητικά η μεταποίηση - Στις 58,4 μονάδες ο PMI τον Νοέμβριο 2021

Σταθεροποιητικά κινήθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, με τον δείκτη PMI της IHS Markit να ενισχύεται οριακά στις 58,4 μονάδες, από 58,3 τον Οκτώβριο, μετά από τέσσερις διαδοχικούς μήνες επιβράδυνσης.
Παρόλα αυτά, τα εργοστάσια εξακολοθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια, λόγω των προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και την άνοδο του πληθωρισμού.

Powell: Δεν είναι παροδικός ο πληθωρισμός

Ο κίνδυνος ο πληθωρισμός να κινηθεί υψηλότερα έχει αυξηθεί, τόνισε ο πρόεδρος της Fed, J. Powell, τονίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλειφθεί η λέξη «παροδικός».
«Είναι πιθανότατα καλή στιγμή να εγκαταλείψουμε αυτή τη λέξη» είπε ο κ. Powell απαντώντας σε ερώτηση Γερουσιαστή σχετικά με την επιμονή του να χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη για να περιγράψει για πόσο καιρό θα παραμείνει ο πληθωρισμός πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.
Σε κατάθεση του σε επιτροπή της Γερουσίας, ο κ. Powell υποστήριξε ότι οι υψηλότερες τιμές οφείλονται γενικά σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με ανισορροπίες στη ζήτηση και την προσφορά.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η αιτία των ζητημάτων αυτών είναι η πανδημία, αλλά πρόσθεσε ότι οι πιέσεις στις τιμές έχουν επεκταθεί ευρύτερα στην οικονομία τους τελευταίους μήνες.
Όσον αφορά τη νέα μετάλλαξη Omicron, ο κ. Powell υπογράμμισε ότι όταν θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με το πόσο έχει εξαπλωθεί το στέλεχος και σε τι βαθμό θα διαφεύγει από τα εμβόλια, τότε η κεντρική τράπεζα θα είναι σε καλύτερη θέση να εκτιμήσει τον αντίκτυπο του στη νομισματική πολιτική.

Κέρδη στην Ασία

Οι αγορές της Ασίας καταγράφουν κέρδη, επιχειρώνοντας ανάκαμψη από τις απώλειες που έχουν προκαλέσει οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Omicron και τον πληθωρισμό.
Ο Asia Dow σημειώνει άνοδο 1,3% στις 3.713 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,4% στις 27.935 μονάδες.
Ο Hang Seng ενισχυόταν 0,8% στις 23.658 μονάδες.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωνε άνοδο 0,4% στις 3.576 μονάδες.
Το αργό πετρέλαιο καταγράφει ισχυρή ανάκαμψη 4,2% στα 68,95 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει άνοδο 4,4% στα 72,28 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης