Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Δεν είναι παροδικός ο πληθωρισμός

Powell (Fed): Δεν είναι παροδικός ο πληθωρισμός
Ο κίνδυνος ο πληθωρισμός να κινηθεί υψηλότερα έχει αυξηθεί, τόνισε ο πρόεδρος της Fed

Ο κίνδυνος ο πληθωρισμός να κινηθεί υψηλότερα έχει αυξηθεί, τόνισε ο πρόεδρος της Fed, J. Powell, τονίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλειφθεί η λέξη «παροδικός».
«Είναι πιθανότατα καλή στιγμή να εγκαταλείψουμε αυτή τη λέξη» είπε ο κ. Powell απαντώντας σε ερώτηση Γερουσιαστή σχετικά με την επιμονή του να χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη για να περιγράψει για πόσο καιρό θα παραμείνει ο πληθωρισμός πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.
Σε κατάθεση του σε επιτροπή της Γερουσίας, ο κ. Powell υποστήριξε ότι οι υψηλότερες τιμές οφείλονται γενικά σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με ανισορροπίες στη ζήτηση και την προσφορά.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η αιτία των ζητημάτων αυτών είναι η πανδημία, αλλά πρόσθεσε ότι οι πιέσεις στις τιμές έχουν επεκταθεί ευρύτερα στην οικονομία τους τελευταίους μήνες.
Όσον αφορά τη νέα μετάλλαξη Omicron, ο κ. Powell υπογράμμισε ότι όταν θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με το πόσο έχει εξαπλωθεί το στέλεχος και σε τι βαθμό θα διαφεύγει από τα εμβόλια, τότε η κεντρική τράπεζα θα είναι σε καλύτερη θέση να εκτιμήσει τον αντίκτυπο του στη νομισματική πολιτική.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης