Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: «Το σκέφτομαι» εάν θα είμαι ξανά υποψήφιος για την Προεδρία μετά το 2024

Putin: «Το σκέφτομαι» εάν θα είμαι ξανά υποψήφιος για την Προεδρία μετά το 2024
Ο Putin βρίσκεται στην εξουσία ως πρόεδρος ή πρωθυπουργός από τις αρχές του αιώνα, γεγονός που τον καθιστά τον μακροβιότερο ηγέτη του Κρεμλίνου μετά τον Stalin

Ο Vladimir Putin δήλωσε σήμερα 30/11 ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος για μια νέα εξαετή θητεία στο Κρεμλίνο, όταν η τρέχουσα θητεία του λήξει το 2024.
Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως αξιολόγησε θετικά την πρόθεση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.
«Σε ότι αφορά τα δικά μου σχέδια, τότε πρέπει να πω ξέρετε ποιο είναι το τέχνασμα;
Το τέχνασμα βρίσκεται στο ότι σύμφωνα με το σύνταγμα, έχω το δικαίωμα να εκλεγώ για μια νέα θητεία. Το αν θα το κάνω αυτό ή όχι , προς το παρόν δεν έχω αποφασίσει, αλλά η ίδια η ύπαρξη αυτού του δικαιώματος (της υποψηφιότητας) σταθεροποιεί ήδη την εσωτερική πολιτική κατάσταση, περίπου όπως έκανε και ο Biden όταν δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Putin βρίσκεται στην εξουσία ως πρόεδρος ή πρωθυπουργός από τις αρχές του αιώνα, γεγονός που τον καθιστά τον μακροβιότερο ηγέτη του Κρεμλίνου μετά τον Stalin.
Η Ρωσία ψήφισε μεταρρυθμίσεις πέρυσι, οι οποίες δίνουν στον πρόεδρο Putin το δικαίωμα να διεκδικήσει δύο ακόμη εξαετείς θητείες, χωρίς τις οποίες θα έπρεπε να παραιτηθεί το 2024.
Ορισμένοι αναλυτές έχουν δηλώσει ότι ο Putin θα μπορούσε να γίνει ένας "ανίσχυρος" πρόεδρος αν δεν είχε τη δυνατότητα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2024.


www.bankingnews.rg 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης