Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Ρωσία: Σοβαρές συνέπειες τυχόν επίθεση στην Ουκρανία

Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Ρωσία: Σοβαρές συνέπειες τυχόν επίθεση στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα


Ενημέρωση Blinken στους ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ για τις τελευταίες κινήσεις της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία

Σαφή προειδοποίηση στη Ρωσία ότι τυχόν νέα επίθεση στην Ουκρανία θα έχει σοβαρές συνέπειες απευθύνουν οι ΗΠΑ, τη στιγμή που ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ, Antony Blinken αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ για τελευταίες κινήσεις της Μόσχας.
Συγκεκριμένα, ο Blinken θα ενημερώσει του 29 ομολόγους του για την εικόνα που έχουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στη μεθόριο με την Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου λίγο πριν την έναρξη της διήμερης Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Blinken έκανε λόγο για «ασυνήθιστες» κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων.
«Ενδεχόμενες ενέργειες κλιμάκωσης από τη Ρωσία θα είναι μεγάλη ανησυχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως και για τη Λετονία και ενδεχόμενη νέα επίθεση θα προκαλούσε σοβαρές συνέπειες» υποστήριξε ο Blinken, διατυπώνοντας την ανησυχία του για τη συγκέντρωση ισχυρών ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία
Η Ρωσία απορρίπτει κατηγορηματικά ότι ετοιμάζεται για επίθεση, τονίζει ότι δεν απειλεί κανέναν και υπεραμύνεται του δικαιώματός της να αναπτύξει τα στρατεύματα της όπως επιθυμεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης